הרצפטין בשילוב עם קיו10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/12/2011 | 11:56 | מאת: ערן

שלום, ידוע שיש לתרופת ההרצפטין (בין15-30%)השפעה שלילית על תפקוד הלב כולל אי ספיקת לב. האם הוכח שקיו 10 מונע בעיה זו? או מטפל בה אם היא מופיעה ובכך מאפשר להמשיך את הטיפול בתרופה במקום להפסיק אותה? תודה מראש.

14/12/2011 | 09:21 | מאת:

ערן שלום רב, אכן יש עדיות כי נטילת קו אנזים Q10 במקביל לנטילת הרצפטין יכולה להפחית את ההשפעה השלילית של התרופה על שריר הלב. יחד עם זאת לא מצאתי מחקר קליני בנושא שהוכיח את הדבר. אבדוק ואברר יותר לעומק ואחזיר לך תשובה בהמשך. בריאות שלמה, עדי ישראל

15/12/2011 | 19:34 | מאת: ערן

תודה רבה, אני ממתין בסבלנות ואשמח לשמוע את תשובתך בנושא.( אשמח גם לקרוא מחקרים בנושא) בכל מקרה, בגדול באיזה מינון מדובר?