אצה כחולה-ירוקה - מהם האזהרות הקיימות ?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

10/11/2011 | 18:26 | מאת: אהובה

בתי בת ה-16 נוטלת מזה כשנה 2 כמוסות אצה כחולה-ירוקה...נדהמנו כמה התוסף הזה מדהים וכמה איכויות יש בו. היום במקרה,נחשפתי להערה של אישה בפייסבוק שלדעת אנדוקרינלוגים לא כדאי להשתמש באצה (היות שמכילה יוד). האם תוכלו לעשות לי סדר בעניין...לפתע אני לא רגועה.מהם החסרונות / התופעות היכולות להגרם משימוש באצה-כחולה ירוקה ולמה?

13/11/2011 | 11:00 | מאת:

שלום רב, אצה כחולה-ירוקה היא אצת אגם מים מתוקים ואינה מכילה יוד. לדעתי את קראת על אצות ים (KELP), שמהוות מקור עשיר מאוד ליוד. למעשה זו המטרה שלוקחים אצות ים. אצות אגמי מים מתוקים מהוות מקור תזונתי שלם, טבעי וטהור. האצות מכילות רכיבי תזונה רבים שחיוניים לשמירה על הבריאות; לחיזוק מערכת החיסון, לטיהור מערכת העיכול ולשיפור תפקודים מנטאליים ובעיקר בעיות קשב וריכוז. האצות עשירות בחלבון איכותי, חומצות חיוניות, ויטמינים ומינרלים ובעלות תכולה גבוהה של הפיגמנט כלורופיל שמשפר תהליכי ניקוי הגוף מרעלים. בנוסף האצה בעלת תכולה גבוה של הפיגמנט הכחול פיקוצאנין – בעל פעילות אנטי דלקתית, אנטי ויראלית, אנטי בקטריאלית ואנטי סרטנית. יחד עם זאת, חשוב לי לציין כאן שאין סכנה בריאותית בנטילת אצות ים. אולם אצות ים לא מומלצות לנטילה בשילוב עם טיפול תרופתי בבעיות בבלוטת התריס. מקווה שהייתי לעזר, בריאות שלמה, עדי ישראל סולגאר-סופהרב