טיפול יעיל למלחמה בכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

01/11/2011 | 09:53 | מאת: איתן

שלום איילת, שמי איתן בן 37 והתוצאות שלי הן : Cholesterol 224 Cholesterol LDL 161 Non HDL 182 HDL 42 קראתי המון על ההמלצות שלך אבל הייתי שמח למקד לתוצאות שלי. בשמן אין כולסטרול - מדוע יש להימנע מאכילת מטוגנים, צ'יפס לדוגמא? אני צפוי לעבור התקף לב בקרוב ? תודה

02/11/2011 | 09:35 | מאת:

איתן שלום רב, הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 161) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 42) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך על פי חישוב 105) , כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (224). כך שערכי הכולסטרול שלך אכן גבוהים מעט , בדגש על LDL גבוה. כפי שכבר קראת לרמה גבוהה של כולסטרול יש גורמים שונים כגון : תזונה לקויה העתירה בשומנים רוויים ופחמימות מעובדות, מתח נפשי, היעדר פעילות גופנית, תורשה ועוד . הקפד על המלצות התזונה שניתנות כאן. בתשובה לשאלתך, בשמן אכן אין כולסטרול אך תהליך טיגון הורס את השמן. כאשר מטגנים בשמן הוא מתחמצן ואינו בריא לגופנו. לכן עדיף להימנע ממטוגנים. כמו כן הקפד לעסוק בפעילות גופנית סדירה. פעילות גופנית עוזרת להעלות את הכולסטרול הטוב- HDL. מבחינת תוספים אני ממליצה לך ליטול 3 טבליות ביום מהתוסף ליטרופ של סולגאר ו-2 כמוסות ביום מהתוסף NFN 200 מ"ג- ניאצין ללא תופעת הבעירה של סופהרב. הקפד על תזונה, פעילות גופנית ונטילת התוספים ל-3-6 חודשים ואז בצע בדיקה נוספת. אין צורך להיבהל. אתה יכול לגשת לרופא המשפחה שלך לבירור נוסף. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

12/12/2011 | 19:47 | מאת: פנינית

לעורכת הפורום שלום רב! בת 63 בימים אלה קיבלתי תוצאות בדיקות דם והתברר שהכולסטרול עלה לי ל-220 אף פעם לא היתה לי תוצאה כל כך גבוהה -יש לציין שבלוטת התריס לא הייתה מאוזנת לאחרונה כתוצאה מהחלפת הפורמולה. לפני כחודש הרופאה אמרה לי לקחת 100 מ"מ 3 פעמים בשבוע ו-50 בשאר ימי השבוע,ואכן בבדיקה האחרונה הtsh ירד ל4.5 הרופאה אמרה שיש קשר בין עליית הכולסטרול לבין בלוטת התריס שלא הייתה מאוזנת. האם יש סיכוי שהכולסטרול ירד?נכנסתי לחרדות ואני פוחדת מאד. אשמח לתשובה מהירה.. תודה על העזרה בברכה פנינה

13/12/2011 | 10:33 | מאת:

פנינה שלום רב, אין סיבה לחשוש. הדרך הטובה ביותר לבדוק את העניין היא להמתין 3 חודשים ולעשות בדיקות דם חוזרות. אם הכולסטרול התאזן מה טוב. הקפידי לשמור על תזונה נכונה ופעילות גופנית. בריאות שלמה ובהצלחה, עדי ישראל