שאל לגבי כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/09/2011 | 20:25 | מאת: בת 26

שלום, אני בת 26. עשיתי לפני שבוע בערך בדיקת דם ויצא שהכולסטרול שלי מאוד גבוה. כללי 288, LDL 177 HDL 82 הייתי בטוחה שזו טעות כיוון שאני מתאמנת לפחות 3 פעמים בשבוע, לא אוכלת הרבה מתוקים, לא אוכלת מטוגן בכלל, ולא אוכלת גבינות שמנות. עשיתי בדיקה חוזרת ושוב יצאו לי ערכים גבוהים: כללי 273, LDL 171,HDL 69 . אני נוטלה גלולות נגד הריון 8 שנים. השאלה שלי היא מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את המצב? כי מבחינת תזונה אני חושבת שאני אוכלת כמו שצריך לאכול...אבל מה אני יכולה לעשות עוד כדי להוריד את הכולסטרול? והאם זה באמת אפשרי?

14/09/2011 | 14:42 | מאת:

שלום , הכולסטרול הרע (LDL) צריך להיות נמוך מ-160, מומלץ נמוך מ-130( אצלך 171) הכולסטרול הטוב (HDL) צריך להיות גבוה מ-40 , מומלץ מעל 60 (אצלך 69) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ- 150(אצלך על פי חישוב 165) ,כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ-200 אצלך (273) מכאן שערך הכולסטרול הטוב שלך הוא טוב אך ערכי הכולסטרול הרע והטריגליצרידים גבוהים . לרמה גבוה של כולסטרול יש גורמים שונים כגון : תזונה לקויה העטירה בשומנים רוויים ופחמימות מעובדות, מתח נפשי, עישון, סכרת, היעדר פעילות גופנית,שינויים הורמונאליים , גיל המעבר, שימוש בגלולות למניעת הריון ,תורשה . ייתכן ואצלך הסיבה לכולסטרול גבוה נעוצה בגורם התורשתי או עקב נטילת הגלולות למניעת הריון . גלולות למניעת הריון יכולות לגרום לעליה בערכי הכולסטרול הרע(LDL ) והטריגליצרידים. אני ממליצה לך לפנות לרופא הנשים וליידע אותו , ייתכן ותשקלו להחליף את סוג הגלולה או להפסיק עם נטילת הגלולה למשך מספר חודשים על מנת לראות האם הערכים של הכולסטרול משתנים . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. בשלב זה אני ממליצה לך לעשות ניקוי כבד באמצעות תוסף תזונה הנקרא HERBAL DETOX זהו קומפלקס המשלב תמציות צמחים ונועד לסייע בטיהור הכבד מחומרים רעילים . הקומפלקס מטפל ברמות שומנים גבוהות בדם, כולסטרול גבוה ובכבד שומני . אופן שימוש : 2 כמוסות ביום עם הארוחות . לקריאה על HERBAL DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש