שלום

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/08/2011 | 13:34 | מאת: יוני

אני נישאתי לפני 5 שנים בערך הייתי מאוד רזה ואחרי החתונה העלתי כמה ק"ג כמו כולם כמעט המעיים שלי מאוד רגישים לאוכל ולכל מיני מאכלים כבדים בעבר כמעט ולא הייתי מקיא אבל אחרי החתונה התחלתי להקיא באופן קיצוני מאוד זה קורה במוצאי שבת אחרי שאני אוכל חמין או כל אוכל כבד אחר, זה לא היה בעבר וזה מה שמעניין רק אחרי החתונה הלכתי לבדיקות דם [שבוצעו לפני 3 חודשים] ששם גילו במעבדה שהכולסטרול קצת גבוה. רציתי לשאול אם זה קשור ואולי שהכולסטרול גבוה הגוף פולט החוצה את מה שמפריע לו? או שזה קשור לתזונה?

23/08/2011 | 09:45 | מאת:

יוני שלום, רמות גבוהות של כולסטרול אינן סיבה להקאה . מדברייך אני מבינה כי הנך סובל מקיבה רגישה ,מסיבה זו אני ממליצה לך לדבוק בתזונה בריאה להורדת כולסטרול ולהימנע ממזונות שייתכן ומזיקים לך( כגון החמין) . . התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט. כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כדאי לבחור מבין הבשרים בשר בקר רזה לדוגמא צלי כתף, סטייק פילה. כדאי להעדיף בשר הודו אדום ובשר עוף ללא שומן נראה לעין. אני ממליצה להוריד את העור לפני בישול או צלייה של העוף. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. כמו כן אני ממליצה לך ליטול פרוביוטיקה - מולטי ביליון דופילוס של חברת סולגאר. המולטי בילוין מכיל 5 מיליארד חיידקים פעילים אשר מקלים על עיכול וספיגה ,מונעים מחלות הקשורות לעיכול בלתי תקין , מסדירים חומציות מעיים ומונעים התפתחות של חיידקים ופטריות . לקריאה על מולטי ביליון דופילוס : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=238&ArticleID=381&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

23/08/2011 | 10:45 | מאת: יוני

עזרת לי מאוד וגם הרגעת אותי כבר פחדתי מה יש לי במעיים אבל ב"ה אני מרגיש טוב המולטי הפרביוטיקה הזה אפשר לקחת אותו חופשי? אני רוצה לקחת את זה אבל למה זה עוזר אם תוכלי לתת לי יותר פרטים על המוצר הזה אשמח מאוד תודה רבה