ניקוי רעלים - "ריסטרט" לפעולת הכבד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/08/2011 | 19:01 | מאת: אורית

שלום איילת, אני אשה בריאה, בת 48, רזה במבנה גופי. בבדיקת דם לאחרונה צצה אצלי בעיה של כולסטרול "רע" גבוה - 260. אני ממש לא מעוניינת להתחיל וליטול כדורים ואני רוצה לפעול בדרך טבעית. חברה סיפרה לי על שיטה של ניקוי רעלים שבמשך שלשה שבועות אוכלים במהלך הבוקר עד הצהרים רק פירות, ובצהרים והערב רק ירקות עם טחינה. אני מוסיפה גם מעט פירות יבשים. חוץ מזה לא שותים קפה, ולא אוכלים פחמימות בכלל. לאחר שלשה שבועות מוסיפים לתפריט דגים, אח"כ עוף ואח"כ בשר. רציתי לשמוע את דעתך אם זו דרך טובה לנקות את הגוף מרעלים והאם אין חשש לנזק בשל העדר החלבונים והפחמימות במשך שלשה שבועות. במקביל גם החבר שלי שעלה במשקל באופן משמעותי מצטרף אלי לדיאטה זו. האם הדיאטה הזו טובה והאם היא מועילה לגוף ולכבד בפרט, האם הגוף אכן מתנקה מרעלים בדרך זו?

16/08/2011 | 12:05 | מאת:

אורית שלום , על מנת להצליח להוריד רמות כולסטרול גבוהות אינך בהכרח חייבת להתחיל ליטול תרופות. אני מאמינה כי תחילה ניתן לשלב תזונה נכונה ובריאה,פעילות גופנית ושילוב של תוספי תזונה . דיאטת הניקוי שציינת קיצונית לטעמי. שלושה שבועות רצוף ללא פחמימות וחלבונים יכול לגרום לגוף להיכנס ל"סטרס" . כשאנו משנים את התזונה שלנו באופן קיצוני ופתאומי הגוף נכנס למתח וכתוצאה מכך יכולים להיווצר שינויים לרעה בתפקודי הגוף. כמו כן ישנם אנשים רבים שלאחר שהניקוי מסתיים חוזרים לאורח חייהם הרגילים ולמעשה לא משנים שום דבר בתזונתם היומיומית. אני מאמינה בדיאטת ניקוי רעלים, אך ניקוי כזה יהיה יעיל כאשר הוא נעשה בהדרגה וכולל תזונה עשירה בערכים תזונתיים . לאחר השינוי ההדרגתי ניתן לעשות ניקויי עמוק יותר ובסיום הניקוי לחזור שוב לתזונה המאוזנת . במידה ואת מחליטה בכל זאת לעשות את הניקוי אני ממליצה לך לעשות זאת בהשגחה ובצמוד להנחיה מקצועית. בכלליות ,התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט. כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש