כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

14/08/2011 | 15:02 | מאת: אורנה

שלום, יש לי כולסטרול קצת גבוה מהרגיל (263)וכן בעיות בתפקודי כבד.נאמר לי כי מי שיש לו כולסטרול גבוה אסור לו לאכול כבד עוף או כבד בכלל.האם נכון הדבר כי אני אוהבת ואוכלת כבד לא הרבה אבל כן אוכלת מדי פעם. האם יכול להשפיע? תודה.

15/08/2011 | 10:25 | מאת:

אורנה שלום , לאנשים שלהם רמות כולסטרול גבוהות רצוי להימנע מאיברים פנימיים מהחי כגון: כבד, טחול, לב וכדומה, אשר מכילים כמות גדולה של כולסטרול. לשאלתך , את יכולה מדי פעם לאכול כבד אך במידה . בכלליות ,התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט. כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כדאי לבחור מבין הבשרים בשר בקר רזה לדוגמא צלי כתף, סטייק פילה. כדאי להעדיף בשר הודו אדום ובשר עוף ללא שומן נראה לעין. אני ממליצה להוריד את העור לפני בישול או צלייה של העוף. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש