שאלה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/07/2011 | 18:35 | מאת: רון

שלום רב, האם זה נכון שצריכה של מיץ אשכוליות, ושל אשכוליות בכלל, עלולה לגרום לבעיות בלב ובלחץ הדם ואולי גם לבעיות בריאותיות נוספות? תודה.

24/07/2011 | 13:06 | מאת:

רון שלום , מיץ אשכוליות כשלעצמו הינו בריא ואף מומלץ , יחד עם זאת לאנשים הנוטלים תרופות ממשפחת הסטטינים ו/או תרופות מרשם ספציפיות לטיפול ביתר לחץ דם כגון (פלודיפין , ניפדיפין, וראפאמיל) . מומלץ להימנע מאכילת אשכוליות או מיץ אשכוליות רכיבים מסוימים באשכוליות מעכבים את פעילותו של ציטוכרום P450 (אנזים בכבד האחראי על פירוק התרופה) ומעלים את ריכוזה בגוף, כלומר עיכוב האנזים יגרום להעלאת רמות התרופה בדם ועל כן יש להימנע משילוב של אכילת/שתיית אשכוליות עם הטיפול התרופתי. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש