ויטמינים כתוספי מזון

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/04/2011 | 15:26 | מאת: ענת 2011

שלום איילת , אני בת 21 ומעוניינת להתחיל ליטול וטמנים על מנת לשפר את המערכת החיסונית שלי. האם ניתן ליטול ויטמנים כגון - B ו- C ללא ייעוץ עם רופא ? בנוסף, האם יש צורך בצרכת כדורי אומגה 3 \ מזנזיום? תודה רבה.

28/04/2011 | 09:15 | מאת:

ענת שלום , את בהחלט יכולה לצרוך ויטמין C ו- B ללא ייעוץ רופא . אני ממליצה לך על ויטמין C אסטרולה 500 מ"ג . זהו ויטמין C נטול חומצה בעל יכולת ספיגה והטמעה . האסטרולה נשארת פעילה בגוף למשך זמן רב ותומכת בתפקוד תקין של מערכת החיסון . אופן שימוש : 1-2 כמוסות ביום , עם הארוחה לקריאה על אסטרולה 500 מ"ג: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=235&ArticleID=356&sng=1 ויטמיני B נחוצים לשמירה על תפקוד תקין של מערכת העצבים (תמיכה במצבי מתח נפשי דיכאון , חולשה),ייצור אנרגיה, מטבוליזם של שומנים, חלבונים ופחמימות ועוד. אני ממליצה לך על קומפלקס ויטמיני B-50 ויטמיני B לא נאגרים בגוף ובעודף יוצאים בשתן ולכן אין שום בעיה בנטילתם. לקריאה על קומפלקס ויטמיני B-50 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=362&sng=1 חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן חיוניות שמקורן בדגי מים עמוקים וקרים (סלמון, טונה, בקלה, הליבוט, קוד, מקארל, סרדינים, אנשובי), אצות ים ,זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד. גוף האדם אינו יכול לייצר את חומצות השומן הללו ולכן עלינו להשיג אותן מהמזון או באמצעות תוספי תזונה. בשל המחסור התזונתי באומגה 3, המאפיין את התזונה המערבית, וצריכה מועטה של דגי ים, תוספת אומגה 3 חשובה ומומלצת לכל אחד. לקריאה על אומגה 3 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423 מה הסיבה שאת מעוניינת ליטול מגנזיום? במידה ואין סיבה ספציפית לנטילה שלו כמו חסר בבדיקות דם, שרירים תפוסים ,עצירות, כאבי ראש, ויסות לחץ דם, תסמונת קדם וסתית ועוד, אין סיבה ליטול אותו. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש