היי

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/03/2011 | 03:19 | מאת: הייי

שלום אני כבן 22 בריא בדרך כלל עשיתי שניה השנה לגמרי לפני שנה הייתי מעשון שותה אוכל ג'אנק פוד וכבר שנה לא אוכל דברים מטוגנים מתאמן בחדר כושר שומר על הבריאות לאחרונה פגשתי חבל שהמליץ לי לקחת כדורי אומגה 3 על בסיס קבוע אז רציתי בבקשה לדעת האם זה נכון שאומגה 3 בריאה ללב האם עדיף מכדורים יש מחקר שמעיד על זה שהכדורים עוזרים אושמה עדיף לצרוך מזונות עשירים באומגה 3 תודה מראש על מלכת קודש שאתם עושים למעננו...

22/03/2011 | 10:28 | מאת:

שלום , ראשית אני שמחה לשמוע שעשית שינויי באורח החיים שלך הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית . חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן חיוניות שמקורן בדגי מים עמוקים וקרים (סלמון, טונה, בקלה, הליבוט, קוד, מקארל, סרדינים, אנשובי), אצות ים ,זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד. גוף האדם אינו יכול לייצר את חומצות השומן הללו ולכן עלינו להשיג אותן מהמזון או באמצעות תוספי תזונה. בשל המחסור התזונתי באומגה 3, המאפיין את התזונה המערבית, וצריכה מועטה של דגי ים, תוספת אומגה 3 חשובה ומומלצת לכל אחד. ליחס שבין אומגה-3 לבין אומגה-6 בגוף השפעה על בריאות האדם. חומצות האומגה-6 נמצאות בשמנים נפוצים כגון שמן תירס, שמן חמניות, שמן סויה, בביצים, אגוזים ועוד. בעקבות שינוי הרגלי התזונה בעידן המודרני, השתנה היחס בין אומגה-3 לבין אומגה-6 לטובת האחרון דבר זה יכול לגרום למחלות שונות כמו עלייה בשקיעת שומנים, הגדלת הסיכון לתעוקת לב והצרת עורקים, היחלשות יכולת הריכוז ועוד . מחקרים רבים הראו כי צריכת אומגה 3 חיונית לטיפול במחלות לב וכלי דם, להורדת רמות טריגליצרידים (שומני הדם), עיכוב קרישת הדם על ידי הפחתת צימוד טסיות והעלאת רמת הכולסטרול הטוב. כמו כן, לאומגה 3 ישנם שימושים שונים כגון תמיכה במערכת החיסון, התפתחות ושיפור תפקודי המוח ומערכת העצבים, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, פעילות נוגדת דלקת, שלמות רקמות התאים וטיפול בבעיות עור ובמניעתן. לשאלתך, במידה ואתה מצליח לצרוך אומגה 3 מהתזונה באופן סדיר (לפחות 3 מנות דג לשבוע ), אינך צריך ליטול תוסף תזונה של אומגה 3 ,יחד עם זאת לרובינו קשה להגיע לצריכה המומלצת של אומגה 3 ולכן נוח לקבל את האומגה 3 כתוסף תזונה . לקריאה נוספת על אומגה 3: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253 אשמח לענות לכל שאלה נוספת ,