LDL גבוה-חמאת בוטנים?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/03/2011 | 11:01 | מאת: חלי

הי, אני סובלת מרמת LDL גבוהה. כחלק מנסיון לפחתתו, הופניתי לדיאטנית. בעלון המידע של מאכלים מותרים ואסורים, אין מידע בנוגע לבוטנים וחמאת בוטנים (טבעית העשויה רק מבוטנים, ללוא תוספות). ובהזדמנות זו-בעלון המידע לא היה כל התייחסות לנושא של פירות ים וחזיר, מה לגביהם?

14/03/2011 | 11:14 | מאת:

חני שלום , בוטנים הם מקור לחומצות שומן חד בלתי רוויות,הם מכילים שורה ארוכה של ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין E, ויטמין B3, חומצה פולית,אשלגן ,זרחן ומהוות מקור טוב לחלבון. יחד עם זאת אני ממליצה לך להימנע מבוטנים מכיוון שהם שייכים לקבוצת מזונות אלרגנים. חמאת בוטנים המיוצרת מחלב מכילה כמות קלוריות גבוהה ,בעלת שומן רווי ואף מכילה כולסטרול. בנוסף בתהליך עיבוד של בוטנים לחמאת בוטנים זה פוגע בחומצות השומן הרב בלתי רוויות הקיימות בבוטנים באופן טבעי. מסיבה זו הייתי ממליצה לך בשלב זה להימנע גם מחמאת בוטנים ללא תוספת סוכר . פירות ים אינם עשירים בשומן אך תכולת הכולסטרול בהם גבוהה ולכן מומלץ לצרוך מהם במידה. כמות הכולסטרול ב- 100 גרם שומן חזיר היא 80 מילגרם ולכן מומלץ להימנע ממנו . המזונות המכילים רמה גבוהה של שומנים רווים וכולסטרול הם מזונות מן החי כגון: בשר בקר אדום שאינו מנתח דל שומן, בשר כבש, בשר חזיר, בשר אווז, נקניקיות, , גבינות קשות וחצי קשות, חמאה ושאר מוצרי חלב עתירי שומן. כולסטרול נמצא גם בכבד ובאיברים פנימיים כגון : כבד , טחול , לב וכן בחלמון של ביצים. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .

14/03/2011 | 11:23 | מאת: חלי