אומגה 3

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

27/02/2011 | 22:40 | מאת: שרית

שלום אני לוקחת באופן יומיומי כף של שמן פשתן.האם יש קשר בין אומגה 3 לבין ירידה בכמות הטרומבוציטים? תודה

28/02/2011 | 14:09 | מאת:

שרית שלום , מצב של ירידה בכמות הטרומבוציטים נקרא טרומבוציטופניה – ספירת טסיות נמוכה . ירידה בכמות טסיות הדם עלולה להוות סיכון עקב תפקידן של הטסיות בתהליך קרישת הדם ובעצירת דימומים בעת הצורך. במקרה כזה יש להיוועץ בהקדם האפשרי עם המטולוג על מנת להבין את המקור לבעיה . לאומגה 3 יש פעילות נוגדת צימות טסיות דם,היא מפחיתה הידבקות טסיות ובכך מקטינה את הסיכון לקרישיות בכלי הדם והתקפי לב . השפעה זו של האומגה 3 על טסיות הדם אינה גורמת לירידה בכמות שלהם . יחד עם זאת ,כאשר נוטלים אומגה 3 במינונים גבוהים ( מעל ל- 2 גרם ביום) רצוי לנקוט משנה זהירות בשימוש עם תרופות אשר להם נודעת פעילות מדללת דם חזקה כדוגמת הקומדין .שילוב של הקומדין יחד עם מינונים גבוהים של אומגה 3 עלול להגביר את ההשפעה של דילול הדם . אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .