התנגשות מינרלים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

17/02/2011 | 08:43 | מאת: אלי

הבנתי שאם נוטלים אבץ יחד עם סידן יש התנגשות וזה לא נכון לערבב מינרלים, אז איך יש טבליות של סידן ציטארט שהם משולבים יחד עם אבץ ועם נחושת?? זה עדיף על סידן לבדו?

17/02/2011 | 16:46 | מאת:

אלי שלום , שיעור הספיגה של המינרלים במעי תלוי בגורמים שונים כמו סוג המינרל, כמות המינרל וצורת קשירתו . מינרלים הקשורים בקשירות אנאורגאניות, ספיגתם תהיה מועטה וכמו כן הם עלולים לגרום לתופעות לוואי של מערכת העיכול. לעומתם, מינרלים הקשורים בקשירות אורגניות כגון קשירה לחומצה ציטרית או חומצה פיקולינית, ספיגתם תהיה מירבית וללא תופעות לוואי . המינרלים של חברת סולגאר מיוצרים בטכנולוגיה מתקדמת וקשורים לחומצות בקשירות אורגניות (Chelated) המייעלות את ספיגתם והטמעתם בגוף ללא תופעות לוואי. לשאלתך, מינרלים אכן מתחרים אחד בשני על אתרי הספיגה ולכן ההמלצה היא כשנוטלים אותם כמוצרים בודדים יש להפריד ביניהם כשעתיים. כמו כן, כאשר נוטלים מינרל מסוים לתקופה ממושכת הדבר עלול לגרום לחוסר של מינרלים אחרים, למשל אבץ יגרום לדילול של נחושת וסידן עלול להפחית ספיגת מגנזיום ולהפך. ישנם מינרלים אשר דווקא מייעלים את ספיגתו של מינרל אחר ברקמות הגוף. למשל מגנזיום מייעל את הספיגה של הסידן בעצם. מסיבה זו יש פורמולות שמכילות מספר מינרלים יחד וביחסים מאוזנים. סולגאר מקפידה על קשירות אורגניות מסוג Chelated , מינונים אופטימאליים ויחסים מאוזנים של המינרלים, המחקים את המאזן המינרלי בגוף כך שהספיגה של כל אחד מהמינרלים עדיין מיטבית על אף התחרות. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש