ייעוץ לגבי נטילת Q10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/02/2011 | 01:44 | מאת: alsi

אבי בן 84,נטל במשך שנים סימבקור 20 מיליגרם.לאחרונה הוא החל להרגיש עייפות, לא כאבי שרירים אבל עייפות וקושי בעלייה במדרגות וקשיים בהליכה. הרופא המליץ לו להפסיק את הסימבקור ולקחת Q10. הוא לא המליץ איזה מינון. שאלתי היא איזה מינון כדאי לקחת?

15/02/2011 | 15:29 | מאת:

שלום רב , קיימים מינונים שונים של קואנזים Q10 והם נעים החל מ 30 מ"ג ועד 400 מ"ג. את המינונים של ה Q10 אנו מתאימים לאנשים לפי חומרת הבעיה ממנה הם סובלים. המינון המומלץ עבור נוטלי הסטטינים הוא לפחות 60 מ"ג וכמובן שמומלץ יותר מכך. מינוני 400 מ"ג מיועדים לטיפול בניוון שרירים, אלצהיימר, פרקינסון ועוד. המינונים בטווח שביניהם יטפלו בשמירה על שריר הלב, און מיני, חוסר אנרגיה ועייפות, מחלות חניכיים, פוריות הגבר, יתר לחץ דם, פיברומיאלגיה מיגרנה ועוד. Q10 הינו נוגד חמצון רב עוצמה המסייע לייצור אנרגיה בגוף ולהזרים חמצן לרקמות ועל כן הוא מסייע במצבי עייפות . אני ממליצה לאביך ליטול Q10 הנקרא Nutri-Nano 30 מ"ג . זהו תוסף תזונה ייחודי , אשר פותח בטכנולוגיה מתקדמת המספק את רכיב הקו אנזים Q10 בצורה הזמינה ביותר לגוף ומאפשר ספיגה מהירה וטובה יותר . Q10 זה זמין ביולוגית פי 3 לעומת Q10 רגיל ולכן מתאים במיוחד לסובלים מבעיות ספיגה . המינון המומלץ עבור אביך הוא 2 כמוסות ביום , עם הארוחה , לא בערב היות ול-Q10 יש אפקט מעורר. לקריאה על Q10 נוטרי ננו : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=513 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש