אבץ , קלציום

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

11/02/2011 | 09:41 | מאת: דוד

אני לוקח כל יום בבוקר כדור ויטמין אבץ (במשך כחצי שנה) היום לאחר בדיקות דם התגלה חוסר בויטמין D הרופאה נתנה לי ויטמין קלציום אותו התחלתי לקחת עם ארוחת הצהריים . האם יש התנגשות בין ויטמימינים אלה, או שאין חשש לקחת את האבץ בבוקר והקלציום בצהריים ? תודה

13/02/2011 | 11:14 | מאת:

דוד שלום , מינרל כדוגמת האבץ מתחרה עם מינרלים אחרים כגון :סידן, נחושת, ברזל ומנגן על אתרי הספיגה,מסיבה זו ההמלצה היא ליטול מינרלים במרווח של שעתיים אחד מהשני ולכן אופן הנטילה שלך הוא נכון. כמו כן נטילה של אבץ במינונים גבוהים ובנטילה ארוכת טווח עלולה לגרום לחסר במינרלים אלה ובמיוחד לחסר בנחושת . מכיוון שאתה נוטל את האבץ במשך חצי שנה אני ממליצה לך לעשות הפסקה של כחודש ימים על מנת לא להפריע לניצול המינרלים האחרים. במידה ויש חסר של ויטמין D יש צורך למלא חסר זה על ידי נטילת ויטמין D. במידה ותרצה לדעת מה המינון שעליך ליטול, אנא רשום לי מהי רמתו בבדיקות הדם שלך (ציין יחידות מדידה גם כן) לקריאה על משפחת ויטמיני D מבית סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .

15/02/2011 | 13:56 | מאת: דוד

תודה על התשובה תוצאות בדיקה ויטמין D 25-OH Vitamin D 15.4 ng/Ml Reference values Deficiency <10 ng/mL Insufficiency 10-30 ng/mL Sufficiency 30-100 ng/mL Toxicity >100 ng/mL