חילבה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/12/2010 | 20:55 | מאת: זאב

שלום אני בן 39 אני נוטל קומדין ובזמן האחרון גם חילבה בגלל סוכר גבולי שמתי לב שהpt שלי יצא גבוה ,בדקתי ואני מבין שחילבה לא טוב עם קומדין תוכלו לומר לי מה אפשר לקחת לאיזון הסוכר שלא ישפיעה על הקומדין? תודה

26/12/2010 | 12:30 | מאת:

זאב שלום , אין עדויות מחקריות לגבי מניעה של נטילת חילבה יחד עם קומדין. יחד עם זאת בנטילת מינונים גבוהים מאוד ישנו חשש שתהיה לו השפעה מדללת דם. ישנם תוספי תזונה המסייעים לאיזון רמות סוכר ואינם ידועים כמדללי דם. אם אינך מזריק אינסולין, אמליץ לך על תוסף תזונה שנקרא כרום פיקולינאט 200 מק"ג המסייע לאזן את רמות הסוכר בדם. הכרום מסייע לאזן את התנודות ברמות הסוכר בדם על ידי הגברת היעילות של האינסולין והחדרת הגלוקוז לתא כמו כן הכרום מפחית רמות גבוהות של טריגליצרידים וכולסטרול ומפחית את הכמיהה לסוכרים ופחמימות . הנחיות שימוש: 1-3 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על כרום פיקולינאט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=242&sng=1 תוסף תזונה נוסף המסייע להורדת רמות סוכר הוא גלוקו-סין,של חברת סופהרב,. גלוקו-סין מכיל חומר פעיל שבקינמון הנקרא סינולין. תמצית הסינולין הוכחה מחקרית ונמצאה יעילה בהפחתת רמות סוכר גבוהות בדם, משפרת את הרגישות של התאים לאינסולין, מפחיתה רמות שומנים בדם ומאזנת לחץ דם. הנחיות שימוש : 1-2 כמוסות ליום עם הארוחות. לקריאה על סינולין : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=204&sng=1 כמו כן,יש להעדיף צריכת פחמימות מורכבות (קמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת וכו' ) על פני פחמימות פשוטות (אורז לבן, קמח לבן) מהסיבה שפחמימות מורכבות הן בעלות אינדקס גליקמי נמוך יותר (אינדקס גליקמי הוא המהירות בה עולה רמות הסוכר בדם). מזון בעל אינדקס גליקמי נמוך גורם לעליה איטית של הסוכר בדם ולתחושת שובע הנמשכת זמן רב. מזון בעל אינדקס גליקמי גבוה גורם לעליה חדה ברמת הסוכר בדם. לקבלת תפריט אישי ומסודר אשר יסייע לאזן את רמות הסוכר ולקבלת רשימת מזונת בעלי אינדקס גליקמי נמוך , ניתן לפנות לדיאטנית דרך קופת חולים. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש