לציטין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

19/12/2010 | 17:44 | מאת: מוני

שלום איילת האם כדאי לשלב לציטין במזון לשיפור הזיכרון ולהורדת הכולסטרול? תודה מראש מוני

20/12/2010 | 15:21 | מאת:

מוני שלום, לציתין הוא פוספוליפיד, מולקולה שומנית הנוצרת בכבד. ללציתין תפקידים בהגנה על קרומי התאים ובחילוף חומרים של שומנים בגוף. הלציתין מסייע בהפחתת רמות גבוהות של כולסטרול כיוון שהוא מונע הידבקות שומנים לכלי הדם ומשתתף בפינוי שומנים מהדם אל התאים. בנוסף, הוא משפר חלק מתפקודי הכבד וגם מגן על מערכת העצבים, בה קרומי התאים עשירים בלציתין. כמות הלציתין במוח (מערכת העצבים המרכזית) מגיעה עד 30%. הלציתין משפר את ספיגתם בגוף של הויטמינים: A, D, E, K. לציתין מצוי במגוון רחב של מזונות :בשר בקר,טלה, חלמון ביצה ,פולי סויה, דוחן, שיבולת שועל, בוטנים, נבט חיטה, כרוב, כרובית , תירס, אפונה ירוקה, שעועית ירוקה ועוד. כמו כן ,הוא מצוי במוצרים מעובדים רבים כגון: שוקולד, רטבים לסלט, גלידות, מיונז, דברי מאפה עוגות ועוד בהם הוא משמש כמתחלב. לשאלתך, אכן ניתן לצרוך בצורה מבוקרת, לציתין שמקורו בתזונה (המקורות העיקריים הם חלמון הביצה וסויה) כמו כן על מנת להבטיח מינון תרפויטי באיכות גבוהה ניתן לצרוך לציתין גם כתוסף תזונה. לציתין 1360 מ"ג של חברת סולגאר, המופק מסויה טבעית, חיוני לניקוי מערכת כלי הדם ומסייע באיזון כולסטרול ומניעת טרשת עורקים. כמו כן הוא חשוב לעיכול שומנים ומעודד הרזיה ותומך בתפקודי כבד. בנוסף הלציתין מכיל ריכוז גבוה של כולין ואינוזיטול ולכן הוא מסייע בהעברת מסרים במערכת העצבים ומשפר תפקודים מנטליים, לרבות שיפור תהליכי למידה, ריכוז וזיכרון . הנחיות שימוש :6-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על לציתין : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=252&ArticleID=418&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .