תוסף מזון Q10

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/11/2010 | 21:59 | מאת: uri

אני לוקח לפיטור ופלויקס. בפרסום לתוסף קו-אנזים Q10 נוטרי ננו - Nutri-Nano CoQ-10 - ישנה ההערה הבאה: הערות * נוטלי וורפרין (קומדין) או Plavix, יש להיוועץ עם הרופא המטפל לפני השימוש. * לא מומלץ ליטול לפני השינה. * מכיל סויה. השאלה: רק למוצר זה יש את האזהרה לגבי פלויקס. שאר החברות של Q10 לא מזהירות.מה הסיבה

30/11/2010 | 12:41 | מאת:

אורי שלום, לקיו 10 ישנה השפעה על קרישת הדם והוא בעל אפקט מדלל דם,לכן אנשים הנוטלים תרופות מדללות דם כמו קומדין ופלויקס צריכים להיוועץ עם רופא בשל החשש לדימום יתר . אנו בחברת סולגאר אחראים על קהל הלקוחות שלנו שלחלקו הגדול אין את הידע המקצועי והמדעי בשימוש עם תוספי תזונה ולכן מזהירים מפני שילוב שכזה. אינני יודעת מה הסיבה שחברות אחרות אינן מזהירות על השילוב בין קיו 10 לקומדין /פלויקס. יחד עם זאת, בספרות המקצועית קיים דיווח אחד בלבד על שינוי בפעילות קומדין (WARFARIN) על רקע נטילה בו-זמנית של COQ10 . ממאמר שהתפרסם לאחרונה וסקר קבוצת מטופלים בקומדין בטיפול ארוך-תווך לא נמצאה שום אינטראקציה בין התרופה לבין נטילת הקיו 10 במקביל. עדיין מומלץ לנטר רמות של INR, PT ו PTT (תפקודי קרישת דם) במיוחד בתחילת נטילת התוסף יחד עם הטיפול. על כן ההמלצה היא להיוועץ ברופא מטפל אשר יכול לבצע מעקב אחרי תפקודי קרישת הדם במידה ונוטלים את התוסף במקביל לתרופות מדללות דם. אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש