האם אומגה 3 יעיל באיזון הכולסטרול?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/11/2010 | 19:45 | מאת: ורדה

תודה

16/11/2010 | 16:36 | מאת:

ורדה שלום , חומצות שומן מסוג אומגה 3 הן חומצות שומן חיוניות שמקורן בדגי מים עמוקים וקרים (סלמון, טונה, בקלה, הליבוט, קוד, מקארל, סרדינים, אנשובי), אצות ים ,זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד. גוף האדם אינו יכול לייצר את חומצות השומן הללו ולכן עלינו להשיג אותן מהמזון או באמצעות תוספי תזונה. בשל המחסור התזונתי באומגה 3, המאפיין את התזונה המערבית, וצריכה מועטה של דגי ים, תוספת אומגה 3 חשובה ומומלצת לכל אחד. ליחס שבין אומגה-3 לבין אומגה-6 בגוף השפעה על בריאות האדם. חומצות האומגה-6 נמצאות בשמנים נפוצים כגון שמן תירס, שמן חמניות, שמן סויה, בביצים, אגוזים ועוד. בעקבות שינוי הרגלי התזונה בעידן המודרני, השתנה היחס בין אומגה-3 לבין אומגה-6 לטובת האחרון דבר זה יכול לגרום למחלות שונות כמו עלייה בשקיעת שומנים, הגדלת הסיכון לתעוקת לב והצרת עורקים, היחלשות יכולת הריכוז ועוד . מחקרים רבים הראו כי צריכת אומגה 3 חיונית לטיפול במחלות לב וכלי דם, להורדת רמות טריגליצרידים (שומני הדם), עיכוב קרישת הדם על ידי הפחתת צימוד טסיות והעלאת רמת הכולסטרול הטוב. כמו כן, לאומגה 3 ישנם שימושים שונים כגון תמיכה במערכת החיסון, התפתחות ושיפור תפקודי המוח ומערכת העצבים, טיפול בהפרעות קשב וריכוז, פעילות נוגדת דלקת, שלמות רקמות התאים וטיפול בבעיות עור ובמניעתן. לקריאה נוספת על אומגה 3: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש

16/11/2010 | 17:18 | מאת: אהרן

בתור מי שנלחם בנטייה תורשתית לכולסטרול גבוה בעצמו ומצליח לשמחתו לשמור על רמות תקינות, אני יכול לומר שלאומגה 3 יש חלק בלתי נפרד בזה. רק לסייג שלא כל סוגי הדגים מכילים אומגה 3 בכמויות מספיקות (טונה למשל), ושרבים מהם מכילים גם רעלים ומתכות כבדות, לכן עדיף להיצמד לאומגה 3 מן הצומח או בכמוסות. אני אישית מעדיף את הכמוסות של סופהרב כי הן מופקות מדגים קטנים (בטוח ויעיל יותר) ומסוננות לחלוטין מרעלים ומתכות.