כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

24/10/2010 | 10:41 | מאת: מיכל

שלום רב, לבני בן ה-12 בבדיקות האחרונות: כולסטרול רע 77.90 כולסטורול טוב 37.90 צליגרמים 74. האם זה תקין לבעלי יש כולסטרול גבוה. תודה

25/10/2010 | 09:04 | מאת:

מיכל שלום רב, ראשית, ערכי הכולסטרול של בנך תקינים. אמנם בנך הוא ילד צעיר אך לצד טענתך שבעלך סובל מכולסטרול גבוה אני ממליצה ל"גייס" את כל בני המשפחה לתזונה מאוזנת ופעילות גופנית. עם בנך הקפידו לא לאכול חטיפים, מאכלים מטוגנים וממתקים. וכן להרבות בפירות וירקות טריים העשירים בסיבים תזונתיים ותומכים בעיכול נכון ובשמירה על רמות מאוזנות של כולסטרול וסוכר. על מנת לבנות תפריט מסודר ואישי לילד, אני ממליצה לך לגשת איתו לתזונאית/ נטורופתית (שירות כזה ניתן גם במסגרת הביטוח ברוב קופות החולים) בכדי שתוכלו יחדיו לבנות תפריט מותאם אישית בהתאם לאורח חייו. תזונה המסייעת להורדת כולסטרול וסוכר כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. כמו כן, אומגה-3 "700" היא חומצת שומן חיונית הדרושה בגופינו לקיום פעילות פיסיולוגיות רבות בינהן טיפול בהפרעות קשב וריכוז כשההשפעה המיידית ביותר מתבטאת בשיפור מצב הרוח והרגעה. כמו כן, חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3 עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול. הנחיות: כמוסה אחת, עם הארוחה. לקריאה על אומגה 3 "700": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=422&sng=1 בהצלחה ! דנה בר לבב