כולסטרול לילד בן 11

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/10/2010 | 10:14 | מאת: דוריס

שלום רב הבן שלי בן 11 כמעט ולפני שנה גילינו שיש לו כולסטרול. הוא לא שמן. לא אוכל פירות וירקות. בעיקר בשר/עוף ופחמימות. כמו כן הוא ADD . מה כדאי לנסות? תודה ויום טוב דוריס

14/10/2010 | 09:32 | מאת:

דוריס שלום, אני שמחה לשמוע שקיימת התעניינות בבית לשינוי אורח החיים. ראשית, אני לא ממליצה להתחיל עם תרופות בגיל צעיר כל כך. עדיף לנסות תחילה ליטול תוספי תזונה טבעיים. בנוסף, אין ספק שהתזונה עליה את מדברת (מרובה בפחמימות, ללא פירות וירקות) לא תורמת לכולסטרול הגבוה ולא ל- ADD. הקפידו לא לאכול חטיפים, מאכלים מטוגנים וממתקים. וכן להרבות בפירות וירקות טריים העשירים בסיבים תזונתיים ותומכים בעיכול נכון ובשמירה על רמות מאוזנות של כולסטרול וסוכר. על מנת לבנות תפריט מסודר ואישי לילד, אני ממליצה לך לגשת איתו לתזונאית/ נטורופתית (שירות כזה ניתן גם במסגרת הביטוח ברוב קופות החולים) בכדי שתוכלו יחדיו לבנות תפריט מותאם אישית בהתאם לאורח חייו. אומגה-3 "700" חומצות שומן חיוניות דרושות לקיום פעילות פיסיולוגיות רבות בינהן טיפול בהפרעות קשב וריכוז כשההשפעה המיידית ביותר מתבטאת בשיפור מצב הרוח והרגעה. כמו כן, חומצת שומן חיונית מסוג אומגה 3 עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול. הנחיות: כמוסה אחת, עם הארוחה. לקריאה על אומגה 3 "700": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=422&sng=1 בנוסף אני ממליצה על מולטי-ויטמין ירוק, פורמולה המספקת מגוון של מזון מלא וטרי. הפורמולה משלבת את הוויטמינים והמינרלים החיוניים ותומכת בבריאות מערכת החיסון, טיהור הגוף מרעלים והגנה על הכבד ותמיכה במערכות הגוף במצבי מתח. הנחיות: 2-1 ביום, עם הארוחות. לקריאה על המולטי-ויטמין הירוק: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=220&sng=1 מידע ותוכן זה אינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי ואינו בגדר עצה רפואית. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה לכם ולילד, דנה בר לבב