ניאצין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

21/09/2010 | 16:37 | מאת: רפי

בהמשך למה ששאלתי בפורום בשבוע שעבר (נושא : טריגליצרידים. מה 14 לחודש). המלצת על ניאצין, והרופא אמר לי היום שלא משתמשים יותר בניאצין למטרה זו, ושהשימוש בו יכול לגרום לבעיות בכבד. האם ידוע לך משהו על זה ? כרגע אני מתכוון להשתמש בסיבים (כף בנה-פייבר ליום), ופיטוגארד של טבע (2 טבליות ליום), שניהם בהמלצת הדיאטנית מהקופה. היא המליצה גם על אומגה 3, אבל מכיוון שיש את זה בפיטוגארד החלטתי שעדיף לא להעמיס. מה דעתך ? רפי.

03/10/2010 | 09:54 | מאת:

רפי שלום, ניאצין הוא למעשה ויטמין B3/ חומצה ניקוטינית. הניאצין משמש כיום כתרופה להורדת כולסטרול וטריגליצרידים בדם בשילוב עם טיפול בסטטינים. שאל את הרופא המטפל שלך לגבי תרופות שמבוססות על חומצה ניקוטינית. אינני יודעת מדוע הוא ציין זאת בעוד ישנן תרופות שהן למעשה ויטמין B3 (ניאצין) שמשמשות למטרה זו. מחקרים בעבר הראו כי בחולים עם סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם מומלץ לשלב ניאצין עם סטטינים להפחתת הכולסטרול. כמו כן, המחקרים המדברים על נזק לכבד מספרים על שימוש במינונים גבוהים מאוד במחקרים אלה עד מינון של 5 גר' לא דווח על רעילות. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע נפלא, דנה בר לבב