ערכי בדיקה-אשמח לתשובתך

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

13/09/2010 | 08:50 | מאת: גלית

שלום רב,בבדיקת הדם שלי נמצאו הערכים הבאים:טריגלצרידים 74,כולסטרולHDL-80, כולסטרול LDL 123.2, וכולסטרול NON-HDL 138, הכולסטרול הכללי שלי 218. שאלתי היא מדוע הכולסטרול הוא גבוה מעל 200, אם הכל מופיע בטווח הרצוי לפי הבדיקה? והאם לקחת כדורים או תוסף כלשהו במקרה הזה? אני בת 37 , רזה ושומרת על תזונה בריאה בד"כ. בתודה מראש.

14/09/2010 | 13:28 | מאת:

גלית שלום רב, ראשית אני שמחה מאוד שאת מקפידה על תזונה בריאה. הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ-160 ,מומלץ נמוך מ-100 (אצלך 123.2), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 80) , הטריגליצרידים צרכים להיות נמוכים מ 150 ( אצלך74), כולסטרול כללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 218). כמו כן בודקים גם את היחסים בין סוגי הכולסטרול .למשל היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 2.73) ואת היחס בין הרע לטוב שצריך להיות נמוך מ 3 (אצלך 1.54). כך שמלבד כולסטרול LDL גבולי הבדיקות שלך תקינות. רמת ה-HDL (כולסטרול טוב) מצויינת. והיחס בינו לבין הכולסטרול הרע (LDL) גם הוא טוב מאוד. הכולסטרול הכללי מחושב על פי נוסחה: TOTAL CHOLESTEROL = HDL + LDL + TG/5 לכן הכולסטרול הכללי שלך מגיע לרמה של 218. אני ממליצה לך להמשיך ולשמור על תזונה בריאה הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. כדאי גם לבצע פעילות גופנית סדירה וקבועה. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת. בריאות שלמה. עדי ישראל.