סוגי בשר בדיאטה עניית כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

29/08/2010 | 22:55 | מאת: אנה

אני מעוניינת לדעת אילו סוגים/חלקים של בשר מותרים בדיאטה להורדת כולסטרול (חוץ מחזה עוף כמובן)? אם מתעקשים על בשר בקר - אילו חלקים הכי רזים? בעוף - כנ''ל (באופן כללי איפה אפשר למצוא דירוג של אחוזי שומן/כולסטרול בחלקים השונים של עוף/בקר/הודו?) האם אכילת בשר בקר (לדוגמה כתף בקר) מעלה בהכרח כולסטרול/רמות שומן בדם?

30/08/2010 | 11:35 | מאת:

שלום רב, התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. ההמלצות הנ"ל הן מאוד כלליות, יש לזכור שכשני שליש מהכולסטרול בגוף מיוצר באופן עצמאי בגוף, ולכן תזונה עשויה בהחלט לעזור אך לא תמיד זה מספיק. אני בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ עם תזונאית/ נטורופתית ולבדוק את המקרה שלך לגופו ולהתאים תזונה מתאימה ספציפית לך. בהצלחה! אשמח לענות לכל שאלה נוספת, בריאות שלמה והמשך שבוע טוב, עדי ישראל סולגאר – סופהרב

31/08/2010 | 20:03 | מאת: אנה

לא ענית על אף שאלה...