האם תוסף המזון "מונה-וי" יעיל להורדת כולסטרול?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

12/08/2010 | 13:31 | מאת: avner

אני שותה מדי יום את "מונה-וי" ונאמר לי שהמשקה, שעשוי מפרי האסאי, הוא נוגד חימצון היעיל ביותר בשוק ונלחם ברדיקלים החופשיים וכמובן מוריד כולסטרול ומייצב את הסוכר הגוף. האם יש לכך הוכחות מדעיות, או שההשפעה היא אינדיווידואלית? האם "מונה-וי" הוא תחליף ל"קיו 10" ו/או לכדורים להורדת כולסטרול? בבדיקות הדם שערכתי, אחרי חצי שנה של שימוש במוצר, הכולסטרול שלי השתפר, אולם אני חייב לציין, שאני לוקח גם "קיו 10", 60 מ"ג מדי יום. מצד שני, הפסקתי לקחת לפני כחצי שנה, כדורים להורדת כולסטרול. האם להפסיק גם עם "קיו 10"?

15/08/2010 | 12:29 | מאת:

אבנר שלום, הנני תזונאית של חברת "סולגאר" ו"סופהרב" ואינני מכירה את המשקה "מונה-וי". אני ממליצה לך להפנות את שאלותיך לחברה המייצרת אותו. קו-אנזים קיו10 הינו נוגד חימצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות. Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופות להורדת הכולסטרול אך אינו מוריד את ערכי הכולסטרול. אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, הדר