עלייה בכולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

05/08/2010 | 00:40 | מאת: רבקה

שלום הדר אני בת 60. סובלת מכולסטרול. לוקחת כדורים של טבע- prava statin מ"ג כמעט כל יום. בבדיקת דם האחרונה שעשיתי הכולסטרול עלה ל-230. (שהגבול הוא 200) וובדיקה הקודמת הייתי בגבול. ברצוני לדעת מהי הסיבה לעלייה בכולסטרול? יש לציין שלא שיניתי הרגלי אכילה מאז. האם 20 מ"ג מספקים והאם לקחת את הכדורים כל יום ולא כמעט כל יום. לתשובתך אודה

10/08/2010 | 16:23 | מאת:

רבקה שלום, אינני יודעת מה היא הסיבה לכך שהכולסטרול שלך עלה למרות נטילת התרופה. אולי לא הקפדת על צום לפני הבדיקה או אכלת מזון העשיר בכולסטרול ביום הקודם לבדיקה? אני לא רופאה ועל כן אינני יכולה להורות לך על שינוי במינון התרופה. עלייך להיוועץ על כך עם הרופא שלך. לתרופות ממשפחת הסטטינים יכולות להתלוות תופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים ועייפות ועל כן לא הייתי ממהרת להעלות את מינון התרופה. אני ממליצה לך לתמוך בהורדת הכולסטרול על ידי נטילה של תוסף תזונה הנקרא NFN200 של חברת "סופהרב", NFN הוא ניאצין ללא תופעות בעירה והוא מסייע להורדת הכולסטרול הרע ולהעלאת הכולסטרול הטוב ובעקבות כך הורדת הכולסטרול הכללי. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 בריאות שלמה, הדר