כולסטרול גבוהה מאוד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

22/07/2010 | 17:26 | מאת: יהודית

שלום הדר. אבקש עזרה והמלצה בהרכבת דייטה נכונה לכולסטרול גבוהה.257 . תודה

24/07/2010 | 09:07 | מאת:

יהודית שלום, התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. מעבר לזה, על מנת לבנות תפריט המותאם אישית עבורך, יש לפנות לדיאטנית או נטורופתית דרך קופת החולים או באופן פרטי. אשמח להמליץ לך על תוספי תזונה המסייעים להורדת כולסטרול אך לשם כך אבקש לדעת מהו גילך? מהם ערכי הכולסטרול הטוב, הרע, הטריגליצרידים? האם את סובלת מבעיה בריאותית נוספת והאם את נוטלת תרופות כלשהן? בריאות שלמה, הדר