כולסטרול גבוה לילד

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

15/07/2010 | 12:51 | מאת: קשת

במשפחתי סיפור תורשתי של כולסטרול גבוה. לילדי בן ה-12 כולסטרול-229, LDL-143,HDL-68.אלו התוצאות לאחר שיפור רב בהרגלי התזונה ופעילות גופנית היינו גם אצל הדיאטנית וקיבלנו את ההמלצות הדרושות, היות ומדובר בילד- עושה את המירב שביכולתו, שוקל 48.8 וגובהו 153 ס"מ. בביקור האחרון אצל האנדוקרינולוגית טוענת שעליו להתחיל טיפול תרופתי בסימוביל בגלל הסיפור המשפחתי. אנו ההורים מתנגדים להתחיל בטיפול התרופתי בגיל כה צעיר מחשש לתופעות לוואי הידועות לנו מתרופות מסוג הססטינים. הרופאה נתנה לנו לחזור אליה עם תשובות של בדיקות חוזרות בעוד 3 חודשים, ואם הערכים לא ירדו רוצה היא שנתחיל בטיפול. היינו רוצים לדעת האם אפשר להוסיף תוסף שיעזור בהורדת ערכי ה-LDL, בצורה טבעית. שמענו על אומגה 3, האם זה נכון? אם כן איזה מומלץ? אולי ישנם עוד דרכים לשיפור רמות הכולסטרול. אשמח אם תענו לנו בהקדם. תודה רבה.

15/07/2010 | 13:11 | מאת: קשצ

תוצאות הבדיקה לא נכתבו ברור לכן מוסיפה תיקון: כולסטרול הכללי-229, LDL-143 HDL-68 תודה.

15/07/2010 | 13:11 | מאת: קשצ

תוצאות הבדיקה לא נכתבו ברור לכן מוסיפה תיקון: כולסטרול הכללי-229, LDL-143 HDL-68 תודה.

20/07/2010 | 10:20 | מאת:

קשת שלום, אני שמחה לשמוע שהלכתם לדיאטנית ושיניתם הרגלי תזונה ופעילות גופנית. אני, כמוכם, לא ממליצה להתחיל עם תרופות ממשפחת הסטטינים בגיל צעיר כל כך. עדיף לנסות תחילה ליטול תוספי תזונה טבעיים. תרופות ממשפחת הסטטינים מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו . כמובן שלטיפול בתרופה השלכות נוספות אל אנזימי הכבד, הורדת רמות ה Q10 בגוף ועוד. אני ממליצה לכם לתת לילדכם ליטול 2 תוספי תזונה טבעיים, יש להקפיד ליטול במשך 3 חודשים עד לבדיקת דם חוזרת. 1. ליפוטרופיק פאקטור, הידוע גם בשם "ליטרופ" של "סולגאר", מכיל כולין, אינוזיתול ומתיונין, מסייע להגברת מסיסות הכולסטרול (פעולה המצמצמת יכולת כולסטרול לשקוע בכלי הדם ובכך מקטינה את התפתחות התהליכים הטרשתיים). מוריד את הכולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 2 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על ליטרופ: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 2. גדילן מצוי של "סולגאר" - זהו צמח המסייע לניקוי הגוף והכבד מרעלים. מאוד חשוב עבור מי שיש לו כולסטרול גנטי – כלומר עודף ייצור של הכבד. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על גדילן: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=179&ArticleID=254&sng=1 שאלת עם אומגה 3. אומגה 3 מסייעת בעיקר להורדת הטריגליצרידים ופחות להורדת הכולסטרול. מה מצב הטריגליצרידים שלו? אשמח אם תחזרו ותעדכנו אותי ואת הגולשים בתוצאות, בריאות שלמה לכם ולילד, הדר

20/07/2010 | 17:35 | מאת: קשת

הדר שלום, ראשית מודים אנו על תשובתך. לשאלתך על מצב הטריגליצרידים=87. רציתי לשאול: האם לתוספי התזונה שהמלצת לנו:"ליטרופ" וגדילן עלולים להיות תופעות לוואי? האם לא כדאי להתחיל עם 1 כמוסה מכל סוג? או שחובה להתחיל עם 2 כמוסות מכל סוג? אשמח לקבל את תשובתך בהקדם. תודה רבה, קשת.