חומצה גלוטמית - מסוכן?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

04/06/2010 | 03:47 | מאת: אורי

שלום הדר, בזמן האחרון אני מוטרד מאוד מעצם העובדה שאני צורך באופן קבוע אבקת חלבון מי גבינה בצורת hydro - אבקת חלבון שעברה הידרוליזציה -הסינון וההפרדה הגבוהה ביותר) לאחרונה חקרתי את הנושא לעומק ומקווה שיש לך את התשובות בשבילי ושתנסי בכל דרך לעזור לי ולקדם את המודעות לנושא תוספי התזונה : באבקות האלה ידוע שיש המון מחומצת האמינו "גלוטמין" - בערך 4 גרם או יותר לכל מנת הגשה. לאחרונה קראתי שבעצם החומצה האמינית הזו מכילה את ה"מונוסודיום גלוטמט" שהוא בעצם החומר טעם החזק הזה שכולם אומרים שלא בריא במינונים גבוהים. זה בעצם קשור לחלבון אקסיטוקסינים excitotoxins גלוטמט חופשי או משהו כזה.. הבנתי שזה יכול לפגוע בתאים בגוף עד כדי מוות? פגיעה עצבית? תופעות לוואי? אז בעצם, התוספי מזון הללו שמכילים כל כך הרבה גלוטמין, הם מסוכנים? אולי לטווח הארוך? אף פעם לא חקרו את העניין הזה. תודה רבה רבה מראש ומקווה שתענו לי.

10/06/2010 | 16:14 | מאת:

אורי שלום, הנושא בבדיקה, מבטיחה לחזור אליך עם תשובה הולמת במהרה. בריאות שלמה וסוף שבוע מקסים, הדר

11/06/2010 | 22:21 | מאת: אורי

הדר תודה על תגובתך, אני ארשום פה עוד כמה דברים בכדי להסביר את עצמי ואת שאלתי יותר. יש מוצרי מזון, כמו ביבלי בצל לדוגמא, שרשום ברכיבים שלו: "חלבון הידרוליזט" שהוא הרי משמש כמונוסודיום (מחזק טעם). עכשיו בעצם מה זה חלבון הידרוליזט?? לפי מידע שקראתי בהמון מקומות כולל ויקיפדיה, זה מה שמצאתי: הידרוליזטים של חלבון (בלי הפרדה של גלוטמט משאר חומצות האמינו) משמשים לאותה מטרה כמונוסודיום גלוטמט במזונות דוגמת אבקות מרק, שימורי ירקות ובשר מעובד. והרי שהמונוסודיום גלוטמט לא בריא בכלל ואני עצמי צורך אבקת חלבון מי גבינה הידרוליזט! אני לא מבין את המשמעות של כל זה. אני אשמח אם תעשי סדר בעניין. כשמדובר באבקת חלבון מי גבינה הידרוליזט, זה לא מזיק? כי השם הזה "חלבון הידרוליזט" נמצא במרכיבי מזון כמשמש לחומר מחזק טעם. מוזר לי שזה השם של האבקה עצמה שאני משתמש בה. ושוב תודה לך על האכפתיות והכוונה לעזור.