חוות דעת רופא תעסוקתית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/06/2012 | 21:21 | מאת: עדי

שלום רב הספר בקצרה. עברתי תאונות עבודה, תוך כדי סיגרת אריזות במקום העבודה שלי התקופפתי וחשתי רע בגבי הופנתי לקבל טיפול ראשוני במרפאה כללית, המשך טיפולי וממצאים. בבדיקת סיטי נקבע שיש לי בליטת דיסק קלה l3-4 משמאל +L-4-5 פריצת דיסק לא גדולה, אני כחודש וחצי בבית רופא אורטופד המליץ לעבוד בלי הרמת משאות כבדים+לא להתקופף, יש לי הקרנות ברגלים וכאבים+רדימות אני מחכה לתור במרפאת כאב וemg הייתי אצל רופא תעסוקתית והיא החליטה שאוכל לחזור לעבודה במקבלות שהאורטופד המליץ היא רשמה שהמיקבלות תקפות רק לחודש ימים. שאלתי היא מה כבר יכול להשתנות בחודש ימים עם לא החמרה במצבי כי הבנתי שפריצת דיסק זה לא משהו שעובר ועם אחרי חודש המשיך בעבודה שלי כרגיל, מה ימנה מגופי לכאוב יותר. אגב היא אמרה שלא מעניין אותה עוד חוות דעת של רופא השאלה היא עם זה חוקי?

28/06/2012 | 10:43 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

עדי שלום רב, מבלי להתייחס למקרה הספציפי אותו אתה מתאר, ברור כי רופא תעסוקתי צריך לקבוע את כושר העבודה של המטופל על פי המלצות הרופא המומחה בתחום הפגיעה (אורתופד למשל) ולהתייחס לחוות דעתו המקצועית. ניתן לפנות לפורומים העוסקים בנזיקין ותאונות עבודה, שם וודאי יוכלו לייעץ לך באופן מקיף יותר על תאונות עבודה וההליכים הקשורים להן. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית