האם זו רשלנות?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

30/05/2012 | 16:53 | מאת: ליאת

שלום רב, אני שואלת שאלה לגבי אחותי שילדה לפני יותר משנה ,ילדה שכיום בת שנה וחודשיים,מאז הלידה הילדה היתה קטנה ורזה ולא עלתה במשקל,עד היום לא יושבת,לא זוחלת ובטח לא הולכת ולא מדברת,היא אובחנה לפני כמה ימים בתסמונת אנגלמן, תסמונת גנטית נדירה. האם ניתן לתבוע את קופת החולים? האם ניתן לקבל פיצויים על אי גילוי מחלה זו בעודה בהיריון ?כדי לקבל גמלה לכל חייה , היא לא תדבר לעולם, פיגור שכלי ברמה גבוהה,לא תתפקד לבד,ותזדקק לעזרה כל חייה, המחלה לא היתה יכולה להמצא בבדיקות שנעשו,כך היא הבינה מהרופאה בבית חולים במחלקה הגנטית. האם היא תקבל גמלת נכות שתספק את כל צרכיה ?או שצריך לתבוע כדי לקבל תשלום עבור הטיפולים שהיא תצטרך לקבל כל חייה עקב הנכות הקשה .מה ניתן לעשות ? מודה מראש לתשובה .

31/05/2012 | 00:06 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

לליאת שלום וברכה, תסמונת אנגלמן היא נדירה ביותר, והשאלה אם היה אפשר לגלותה במהלך ההריון היא שאלה קשה מאוד ודורשת בדיקה מאוד מקיפה ופרטים רבים, שלא זה המקום להכנס לכולם. לענין אפשרות תביעה ברשלנות רפואית אני מציע כי תפני לעורך דין המתמצא בתחום, והוא יכול לברר את כל הדרוש ברור, בסיוע כמובן של מומחים רפואיים מתאימים. לענין גמלת נכות, הרי ניתן לפנות למוסד לביטוח לאומי, שהוא יבחן את המקרה, ולפי חומרת המצב יכולות להנתן קצבאות שונות, לפי כללי וחוקי הביטוח הלאומי. אפשר לפנות לארגון משפחות אנגלמן בישראל, המציע את עזרתם של משפחות החולים לפי נסיונם העשיר בתחום.להלן קישור: http://www.angelmanisrael.org/ הרבה בריאות ובברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית