התנהגות בלתי הולמת של רופא-עילה לרשלנות ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

10/12/2011 | 01:45 | מאת: חיה

הופנתי למח' גסטרו לבדיקות עם תוצאת בדיקת דם CEA גבוהה. לפני הבדיקה מ. המח' אמר: את בריאה ושלמה. נעשה את הבדיקה ותיווכחי. בסיומה חזר על דבריו היות והתוצאות היו בסדר. ביקשתי CT והוא ענה: את היפוכונדרית, אוהבת לעשות בדיקות פולשניות, קרינה מיותרת. את צריכה הפנייה לפסיכיאטריה. התעקשתי לעשות הבדיקה. בשיחת טלפון ממנו, אמר שהכל בסדר. (אני לא ראיתי את הפיענוח). פניתי בבקשה לבצע ממוגרפיה. לאחר סירוב מפאת גילי הצעיר וחוסר היסטוריה משפחתית בנושא, "קיבלתי" בדיקת כירורג שד. בתשובה כתוב ל.מ.פ בכל צד. 90 יום לאחר הבדיקה האחרונה, ולאחר כאבים מתחת לשד שמאל, התגלה גוש בגודל 3 ס"מ, ולאחר בדיקות מסיביות במרפאת השד: חולת סרטן שד+גוש בבלוטת לימפה ב.שחי + גרורות בעצמות. בין הביקור הראשוני בגסטרו ועד לגילוי המחלה חלפו 6 חודשים. בהתייעצות עם עו"ד לרשלנות רפואית נאמר לי שאין לי עילה לתביעה (נגד מ. מח' גסטרו והכירורג שד שלא גילה את הממצא), היות וגם אם היו מגלים את המחלה 6 חודשים לפני, מצבי היה כפי שהתגלה.זאת למרות שלאחר עיון בתיק הרפואי קראתי לראשונה את אותה בדיקת CT ובשורה האחרונה כתוב על שינוי בעצמות (במקום בהן הגרורות נמצאות) ומומלץ בדיקה בנושא. איש לא התייחס למשפט זה. נכון להיום, אני בטיפולים כבר 4 שנים. בשנה האחרונה הופסק הטיפול (הורמונלי) ל- 7 חודשים לצורך טיפולי שיניים. לאחר בדיקת פט.סי.טי ועם החזרת הטיפול, יש גרורות חדשות. האם זו לא הוכחה שהזמן מהווה גורם מכריע, ואולי מצבי היה טוב יותר אם היה מתגלה לפני כן? האם בכל זאת יש עילה לתביעה בגין רשלנות וכן, התנהגות בלתי הולמת ? תודה לתשובתכם הכנה.

11/12/2011 | 09:32 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב חיה, תחילה, בגלל שבבדיקת ה ct נרשם על שינוי בעצמות חשוב להבין מתי עשית את בדיקת ה- ct וכמה זמן חלך ממועד בדיקת ה ct עד לגילוי הגוש בשד שמאל. ייתכן והמדובר בתקופה ממושכת יותר מחצי שנה (תקופה אשר נספרת ממועד בדיקת כיררוג שד עד לגילוי הגוש בשד שמאל).בכל אופן, מדובר במקרה שלך על איחור בגילוי ובאבחון של לפחות חצי שנה. השאלה שמומחה רפואי יצטרך לענות עליה הינה בהתייחס לתיעוד הרפואי שלך, לסוג ולשלב המחלה אשר בו התגלה הגוש לעמות השלב בו היית כעבור חצי שנה, מה ההשפעה שיש לכך מבחינה רפואית. למעשה, כיצד האיחור בחצי שנה הרע את מצבך אם בכלל, שכן חצי שנה זהו פרק זמן לא ארוך. יש להתייחס לכך שבהנחה שהיית מתחילה להיות מטופלת חצי שנה לפני, האם תמונת המצב הייתה שונה משמעותית בהתייחס לסוג הסרטן ולמאפייניו. שימת ליבך כי אובחן אצלך סרטן עם גרורות כך שאין המדובר בשלב ראשוני של מחלת הסרטן. בכל אופן יש להתייעץ עם מומנחה רפואי שיבחן את התיק והתיעוד הרפואי וייתחס להשלכות של היאחרו בגילוי, אם קיימות כאלו בנסיבות שלך. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית