רשלנות באבחון וטיפול מונע

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

30/08/2011 | 17:06 | מאת: א.ד.

בשנת 2001 עברתי התקף לב . עברתי ניתוח מעקפים(4) וצנתור. במשך כשה לפני כן פניתי לרופאת משפחה בטענות על כאבים בחזה או ברום הקיבה .נעשו בדיקות דם והיו לי תוצאות זוועתיות -350 כולסטרול, שומנים 200 וכו' עפ"י התיק הרפואי הרופאה אפילו לא שלחה אותי לדיאטה ,שלא לומר, כדורים לכולסטרול וכו'. אבי מת בגיל 60 מהתקף לב. ואני הייתי בן 40 .האם יש עילה לתביעה בגין רשלנות . האם תוצאות בדיקות הדם אינן דגל אדום ? !

30/08/2011 | 18:01 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מאחר ואירוע הלב שעברת קרה בשנת 2001 כפי שציינת, הרי שחלה התיישנות על האירוע שכן חלפו מיום האירוע- 10 שנים ! בהחלט ישנה צפייה כי רופא המשפחה היה צריך לנקוט משנה זהירות נוכח בדיקות הדם, גורמי הסיכון (אב שנפטר בהתקף לב בגיל 60), והתלונות אותן ציינת (כאבים בחזה). אני מקווה שלא נגרם לך נזק לצמיתות נוכח גילך הצעיר. במידה ואתה סובל כיום מנזק ומנכות כתוצאה מהאירוע הלבבי, יש מקום לשקול פנייה למוסד לביטוח לאומי, במידה והנך עומד בקרטריונים לצורך קבלת גמלת נכות כללית. בברכה עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית