רשלנות רפואית באבחון לוקמיה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/08/2011 | 15:35 | מאת: מישהי

שלום, חצי שנה לפני שאובחן אצל אחותי לוקמיה היא עשתה בדיקות דם בצבא שהראו חריגה מהטווח הנורמלי והיא התלוננה על כאבי ראש ועייפות כרונית כולל דלקות שתן חוזרות וחום (בגלל מערכת החיסון המוחלשת), אך הרופא הצבאי טען שהכל תקין ואין צורך בבדיקות נוספות. לאחר חצי שנה- רופא המשפחה ערך בדיקות דם לאחר תלונות חוזרות כאלו ותוך שבועיים וחצי אושפזה לטיפול כימותרפי. יש לציין כי הלוקמיה בה היא חלתה הינה לוקמיה אקוטית (והזמן הינו פקטור קריטי לפרוגנוזה) וכי עפ"י דעת המטולוג אחד ניתן היה למנוע את הטיפול הכימותרפי אם הלוקמיה הייתה מתגלה בזמן ע"י טיפול ייעודי לסוג הספציפי הזה של הלוקמיה אחר שאינו כימותרפי. בנוסף, במהלך שירותה הצבאי עבדה סביב מכשירי קשר בתדרים ועוצמות גבוהים הידועים כפולטי קרינה (תוך שהיא ישנה פחות מ-6 שעות בלילה, לעיתים אף שעתיים-שלוש במשך מספר חודשים- דבר המחליש את המערכת החיסונית והכרחי להתפתחות סרטן). אחד החיילים שהיו איתה בשירות חלה גם הוא בסרטן המטולוגי ואובחן מספר ימים לאחר שהיא אובחנה. כביכול כל הנתונים מצביעים על כך שיש עילה לתביעה משפטית, אך האם משרד הביטחון יכול להערים קשיים על אף הפרטים הנ"ל? האם קיימים תקדימים משפטיים או הוכחה רפואית לכך שקרינה אלקטרומגנטית בתדרים ועוצמות גבוהים יכולים לגרום ללוקמיה ולסרטן המטולוגי??? תודה רבה ויום טוב!

12/08/2011 | 16:55 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, מספר נקודות חשובות לציון: גם אם משרד הביטחון יערים קשיים הרי שהדבר לא צריך להרפות את ידיכם במידה ויש עילה מוצדקת לתביעה, כפי שעולה מדברייך. שנית, בתביעה מסוג זה מומחה רפואי בתחום הרלוונטי ייתן חוות דעת לגבי השפעתם של התדרים ויתייחס לשאלת הקשר הסיבתי בין הקרינה לבין המחלה וסוג הגידול שנגרם. בנוסף, מתיאור המקרה שלך עולה נקודה נוספת. מלכתחילה הצבא התרשל בכך שלא התייחס לבדיקות הדם החריגות והראיה היא כי כעבור חצי שנה רופא משפחה שלך את אחותך מיד לאשפוז עקב בדיקות דם חורגות מהנורמה,דבר אשר בסופו של יום הצריך טיפול כמותרפי. מהלך דברים שכזה מהווה התרשלות שיש מקום לבדוק ולברר לעומק. למעשה יש לבדוק עילת תביעה בשני מישורים האחד: המחדל המתאפיין בהיעדר התייחסות לבדיקות הדם והשפעתו של מחדל זה ; והמישור השני יש לבדוק האם הגידול על מאפייניו נובע מעצם השירות הצבאי הרלוונטי בנסיבות הספצפיות של אחותך (עבודה אנטנסיבית סביב מכשירים פולטי קרינה ברמות גבוהות).עו"ד המתמחה בתחום יוכל להנחות אותך ולהאיר את דרכך בנבכי המשפט והרפואה הרלוונטים למקרה שלך.לצורך קבלת מידע והסברים נוספים, את מוזמנת לפנות למשרדנו בטל: 03-5751986. בברכה עו"ד בועז סילס

12/08/2011 | 18:06 | מאת: מישהי

עזרת לנו המון...האם אתם מתמחים בתביעות נגד משהב"ט? ובכל זאת ברצוני לדעת אם קיימים תקדימים משפטיים בנושא כזה? תודה רבה ושבת שלום!

27/10/2011 | 19:26 | מאת: רונית

אני יכולה להמליץ על ד"ר סיגל תבור שהיתה מנהלת יחידת לוקמיה בבית חולים איכילוב והיא הרופאה הכי טובה בתחום

מנהל פורום רשלנות רפואית