פגיעה בצוואר לאחר החלקה -שאלה משפטית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/06/2011 | 20:44 | מאת: מיכה

עו'ד נכבד, ניפגעתי לפני 10 שנים בתאונת דרכים חזיתית קשה בעיקר פגיעת ראש עם דימום פנימי גדול.פגיעות בחזה .בגב ובצוואר,למעט פגיעת הראש ניתנו לי נכויות של 5% על הגב והצוואר. לפני שבוע הלכתי ברגל הליכה ליד חוף הים בכביש פנימי שזורם עליו נחל קבוע שמקורו במשאבת מי תהום מאזור תעשיה לכיוון הים ,הנחל זורם כבר שנים ויש על הכביש ירוקת חלקלקה,אין שם שום שלט אזהרה ואין שום מירדכה ורבים עוברים שם כשהתחלתי לחצות את הכביש רגלי החליקו במהירות קדימה ונפלתי לאחור על הגב בעוצמה רבה,קמתי לבד וחשתי כאב בגב העליון ובערב הכאב התפשט לצוואר עם הגבלת תנועה לשני הכיוונים וכאב בבליעה,אני צריך ככל הניראה לעבור צילום סי.טי או אם אר אי לבדוק אם יש נזק רציני בצוואר, שאלתי,האם ניתן לתבוע את העיריה אות את האחראים לזרימה המים,?מה הדין במקרה כמו שלי שעברתי תאונה לפני שנים רבות? תודה מראש על תשובתך.

29/06/2011 | 08:39 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, לעניין הנזק שנגרם לך, אציין כי העובדה שבעבר נקבעו לך בסה"כ 5% נכות עקב תאונת דרכים, אינה רבת משמעות כפי שניתן לחשוב, וזאת במקרה ואכן נגרם לך נזק כתוצאה מההחלקה לפני שבוע ובמקרה והמדובר בהחמרה של הנזק (במיוחד כאשר אתה מציין כי המדובר כנראה בנזק רציני). יש לבדוק מה הנזק שנגרם היום כתוצאה מההחלקה לצוואר ולגב, אם בכלל נגרם נזק לצמיתות. תשובה על כך תקבל לאחר שתיבדק ע"י אורטופד, אשר יוכל להעריך את מידת ושיעור הנזק שנגרם לך.לעניין האחריות של העירייה, לצורך הגשת תובענה כנגד העיריה צריך להוכיח בין היתר, כי העירייה התרשלה ו/או הפרה בהתנהגותה חוקים וכללים המפורטים בחקיקה הרלוונטית. בשלב ראשוני זה כדאי שיהיו ברשותך צילומים ברורים ואיכותיים של המקום בו ארעה הנפילה בפרט וצילומים של המקום בכלל.עו"ד המתמחה בתחום הנזיקין, יכול לעזור לך בעניין בדיקת רשלנותה של העירייה במקרה כמו שלך, לאחר שתמסור לו פרטים ונתונים נוספים החסרים בשאלתך ותיאור מדויק יותר של האירוע. בברכה, עו"ד בועז סילס

מנהל פורום רשלנות רפואית