בודיטייט

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/05/2011 | 02:49 | מאת: חגית

היי, היום ביצעתי פעולה של בודי טייט אצל אחד הרופאים הנחשבים בארץ.הכל התחיל ממש טוב, הייתי מאוד רגועה,שלב הזרקת הלידוקאין עבר בשלום ואז הגיע השלב שבו מחדירים נוזלים בכמות של עד ליטר לאיזור הפעולה. הנוזלים מכילים לידוקאין, אדרנלין, ביקרבונט וסטרואיד כלשהוא. במאתיים cc הראשונים עוצמת הכאב היתה כה חזקה, בלתי נסבלת ובלתי נתנת לתיאור (ומדובר בבחורה,אני,שעברה לידת תאומים כולל חילוץ עכוז ללא אפידורל בכלל, אני יודעת מהו כאב),שהגוף שלי פשוט קרס, דופק ירד ל40 לחץ דם נפל והייתי על סף איבוד הכרה. קראו מיידית למרדים, שנתן אטרופין, נוזלים, וחמצן ולאחר שטיפת המקום עם סליין והאטרופין הצלחתי להתאושש. אחרי שהמקום סוף סוף נרדם מה שלקח המון זמן, הצליחה האחות לנקז עוד קצת נוזלים החוצה.כרגע הכל בסדר. הרופא היה בשוק, לא נתקל במקרה כזה בחייו, נאמר לי שכנראה הייתי מאוד במתח. בעיניי זה שטויות.הכסף הוחזר לי באופן מיידי וולא בקשתי אפילו, והרופא המשיך בסדר יומו כרגיל ללא הנחיות להמשך. מהי דעתך?

24/05/2011 | 15:12 | מאת: עו"ד בועז סילס

שלום רב, טיפולי body tight בכל שיטה שהיא- חדשה או ישנה -הם טיפולים רפואיים כהגדרתם בחוק. עפ"י חוק, על מנת לתת טיפול (המסה ושאיבת שומן במקרה הזה) וקודם למתן הטיפול, המטפל חייב לתת מידע רפואי למטופלת הכולל בין היתר, הסבר לגבי הסיכונים הכרוכים בטיפול המוצע, לרבות תופעות לוואי, כאב ואי נוחות.מכיוון שמדובר טיפול רפואי אלקטיבי שאינו מציל חיים, ההסבר הנ"ל חייב להיות מפורט מאוד (בלשון משפטית: חובת גילוי רחבה) וחייב לכלול גם סיכונים שאינם שכיחים. במידה וקיבלת את הטיפול הרפואי מבלי שהוסברו לך הסיכונים הנ"ל הרי שהצוות הרפואי התרשל. יחד עם זאת, למרבה המזל כפי שציינת, עכשיו הכל בסדר. לכן, יש מקום לשקול אפשרות לפנות לגורם המטפל מבלי לפנות ישר לבית משפט. לצורך זה, עלייך לפנות לעורך דין שהתמחותו היא רשלנות רפואית. בברכה עו"ד בועז סילס

24/05/2011 | 16:13 | מאת: אריק

שתיפנה אליך אתה עורך דין רשלנות רפואית לא???

מנהל פורום רשלנות רפואית