מום

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

07/04/2011 | 23:01 | מאת: סמי

בני בן שנתיים כל מה שיודיע לעשות זה רק לזחול. בהריון חודש חמישי הרופא המטפל איבחן ריבוי מי שפיר והמליץ על בדיקת דיקור מי שפיר ובאמת עשינו ועשינו גם בדיקת פיש הבדיקה המהירה. כשנולד התינוק לא אובחנו שום דבר חריג חוץ מהיפוספדיאס ושיחררו אותנו רגיל הביתה. אחרי כחודש ימים ראינו שהתפתחותו לא תקינה והמצח שלו לא סימטרי ובעקבות זה התייעצנו עם נוירויכרורג שקבע לו ניתוח על רקע סגירה מוקדמת. הילד היום סובל מעיכוב התפתחותי מוטורי וגוגנטיבי קשים ביותר כלומר סובל מבעית פזילה, איחור מוטורי, היפוספדיאס, ירידה בשמיעה, הרחבה של חדרי המח. השאלה האם היה ניתן לאבחן את התינוק מהסימנים האלה טרם הלידה? חשוב לציין שהוא עדיין במעקב נוירויכרורג, נוירולוג, פיזוטרפיסט, מטבולי, עיניים.

13/04/2011 | 12:08 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, ללא עיון בתיעוד הרפואי והתייעצות עם מומחה רפואי לא ניתן לדעת אם ניתן היה לאתר את המום במהלך מעקב ההריון או לא. אני ממליץ כי תערכו יעוץ עם עורך דין מנוסה בתחום הרשלנות הרפואיצ שיוכל לסייע לכם באיסוף התיעוד הרפואי ויוכל להפנות אתכם למומחה הרפואי המתאים שיוכל לבחון אם התגלתה רשלנות במעקב ההריון. בברכה, עורך דין עופר סולר

מנהל פורום רשלנות רפואית