נזק ביד לתינוקת

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/05/2014 | 23:08 | מאת: דנה

שלום רב, ביתי בת 8 חודשים. חזרה מהגן עם חוסר תנועה ביד שמאל. הגן מתנער מאחריות, טוענים שלא באשמתם. אי אפשר להוכיח דבר. הבעיה היא שהמצב הסתבך עקב הטיפול הלקוי בביתנו: 1. ביום שבו הודיעו לנו על הבעיה ביד בגן, ביתנו סבלה כאבים והתנפחה לה היד. במוקד אבחנו פריקת מרפק ואורטופד החזיר את המרפק למקום, אמר שניתן לחזור לפעילות רגילה ומלאה מייד. 2. יום לאחר מכן, המצב רק הוחרף. הילדה סבלה מכאבים עזים, המרפק התנפח, בלית ברירה חזרנו שוב למוקד בערב. אורטופד אחר אמר שאין לו מושג במה מדובר, צילום יצא תקין (אם כי בגילאים אלו ניתן להוכיח שבר קל רק בדיעבד, כעבור שבועיים). הרופא חבש את היד וניסה שוב להחזיר את המרפק למקום. כתב במסמך ש"לא נשמעה חזרה". שאלנו מתי להסיר את התחבושת, אמר שאינו יודע, "מתי שנראה לכם"... 3. יום לאחר מכן הורדתי את התחבושת לביתי, הכאבים היו איומים, היד היתה נפוחה ביותר ונראית כ"כ רע. חיפשתי רופא פרטי, בסוף מוקד אחיות סידרו לי רופא אורטופד בקופה בשישי על הבוקר. הרופא אמר שהיד בטראומה, ניסה שוב להחזיר את המרפק למקום, הפעם "נשמע קליק". אמר שיקח קצת זמן עד שהיד תתפקד רגיל. 4. ביום ראשון עדיין מוגבלות בתנועה, לא הבנתי מתי אנחנו אמורים לראות שיפור. רופא הילדים הפנה אותנו למיון, אשפזו את הילדה בחשד לזיהום בעצמות, אחרי 5 ימים שוחררנו, האבחנה הלא ודאית היא או פריקה של מרפק או שבר קל. סביר שכל הסרט הזה היה נחסך מאיתנו, לו היו מחזירים את המרפק כראוי כבר ביום הראשון, ואם לא זה, לפחות שהרופא השני שהיה אובד עצות, היה מברר מה עושים ולא שולח אותנו הביתה כך סתם. עברנו 10 ימים איומים, הפסדנו ימי עבודה, ימים ששלמנו על גן וביתי בפועל לא הלכה וגם נזק נפשי כתוצאה מבדיקות מכאיבות לביתנו וכאב לב גדול. האם יש מקום לתלונה/תביעה? תודה רבה, דנה.

25/05/2014 | 08:32 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לדנה שלום רב, מבלי להכנס לפרטים השאלה אם לבחון את המקרה לעומק תלויה גם בשאלה אם נגרם נזק לטווח ארוך. אני מאוד מקווה שלא, ואז אולי ניתן להגיש תלונה לגן - מה פתאום ילד מוכנס בריא לגן ויוצא משם אם איזו שהיא פגיעה ביד. איך הגננות לא שמות לב? זו כמובן גם שאלה מורכבת, כי ילד יכול "סתם" ליפול וכו'. מבחינה תאורטית ניתן לבחון את המקרה בשני מישורים - אחריות הגן ואחריות הרופאים. לא ניתן מהפרטים שנמסרו וללא בחינה מדוקדקת של המסמכים לומר מה קרה והאם יש מקום לתלונה או תביעה. אני מציע לך לפנות לעו"ד שמתמצא בתחום הנזיקין והרשלנות הרפואית, והוא יוכל לבחון המקרה לעומק. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית