בזמן עקירה כירורגית של שן בינה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/10/2013 | 20:55 | מאת: שלום

שלום, דודתי הגיעה לרופא שיניים מומחה לכירורגית פה ולסת לצורך עקירת שן בינה שתואמה מראש. היא הגיעה עם צילומים והרופא ידע בבירור שהשן נמצאת בצד שמאל. (הרופא הזה גם עקר לה בעבר את שן הבינה שהייתה בעבר גם בצד ימין). הרופא ביצע הרדמה, והתחיל לחפור לעומק בצד ימין. שזהו הצד השגוי. רק עד שהגיע פנימה וראה שאין שם שום שן, נעצר, והבין שטעה בצד. אז נאלץ לסגור את הפתח בתפרים כמובן (פתח שדורש תפירה). ופנה לעקור בצד שמאל. בשל כך סיימה המטופלת את הטיפול כשהיא עם תפרים ב-2 צדדי הפה (כשהיה צריך רק צד אחד). הדבר גרם לה סבל מיותר, יומיים לא יכלה לדבר ולאכול. (אך לא ניגשה לרופא משפחה להוציא אישור מחלה כי איננה עובדת כרגע). האם במצב כזה יש עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות ?

19/10/2013 | 20:16 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אכן על פניו, אם הנסיבות הן כמו שמתואר, הטעות שנעשתה היא בבחינת רשלנות, ואמנם בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות לא חלים סדרי הדין ודיני הראיות הרגילים, אבל ללא חוות דעת רפואית יהיה קשה להתמודד עם טענות רפואיות של הרופא, אם יכחיש את הטעות או את הנזק שנגרם. לכן, אנו ממליצים להתייעץ עם עו"ד שמתמחה בתחום, כדי להגיש תביעה שתעמוד איתן בפני טענות מקצועיות. בברכת רפואה שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית