חווית לידה קשה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/12/2008 | 21:17 | מאת: ענת

ד"ר או עו"ד גורן שלום לפני כחצי שנה כרעתי ללדת בבית חולים בלינסון. רופא הנשים אמר לי שהתינוק לא התהפך ושיש לנסות "היפוך עובר". יש לציין שכבר הייתי באמצע צירים ולא קיבלתי אפידורל (ביקשתי להימנע מזה מפאת כל מיני אזהרות ששמעתי) . אותו רופא מישש לי את הבטן וניסה להפוך את העובד בתנועות מסאג' מוזרות במשך לא מעט זמן כשאני סובלת בין ציר לציר. לבסוף לאחר שניסה וניסה החליט שאני אלד בניתוח קיסרי... אותו רופא העביר אותי סבל נוראי ללא כל תוצאות החליט ליילד אותי בניתוח קיסרי תהליך שהיה ניתן לבצע מההתחלה .... האם לא סיכן אותו רופא את בני? האם היה צורך בכל התהליך? מדוע לא לגשת ישר לניתוח קיסרי אם רוב הסיכויים הם שבתוצאה הסופית ישתמשו באופציה זו? תודה ענת האם לא הייתה רשלנות גם ב

28/12/2008 | 21:51 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

ענת שלום, ההליך שאותו רופא ביצע נקרא "היפוך חיצוני למצג ראש". כיום, בניגוד לעבר, לא מאפשרים לידה נרתיקית כאשר העובר במצג עכוז (להוציא בלידת תאומים כאשר השני במצג עכוז). כאשר העובר מצוי במצג עכוז בסמוך ללידה, במקום לבצע ניתוח קיסרי מראש, ישנה אפשרות להפוך את העובר למצג ראש על ידי דחיפתו דרך בטן האישה, על מנת לסובבו, וזהו ההליך שעברת. ההיפוך יכול גם להתבצע בזמן שיש צירים, כאשר המים טרם ירדו, אם כי בשלב זה הסיכוי להצלחה קטן יותר. ההליך אינו נעים לאישה, וקיים סיכון קטן מאוד לעובר. יחד עם זאת, ברוב המקרים, בניגוד לדבריך, הניסיון מצליח, ומונע מהיולדת סבל רב יותר, וכן סיבוכים, הנובעים מהניתוח ומהליך ההחלמה ממנו. במקרה שלך ידוע, בדיעבד, שהניסיון לא צלח, וכך היית צריכה גם לעבור פעולה לא נעימה וגם ניתוח. יחד עם זאת, לא היה ניתן לדעת זאת מראש, וכאמור, הניסיון למנוע ממך ניתוח היה סביר. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית