סכרת סמויה?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

29/11/2010 | 13:16 | מאת: שרונית

בתקופה האחרונה אני מרגישה שלא במיטבי ועשיתי לאחרונה בדיקות דם כלליות. אחד התוצאות שהגיעו מהבדיקות דם זה מחסור באינסולין. האם זה יכול להעיד על סכרת סמויה? יש לציין שבדיקת הגלוקוז היתה בטווח הנורמה. יש לי BMI 43 ויש לנו במשפחה סכרת מבוגרים (אבא שלי). כמו כן אני עייפה המון, עצבנית, דפיקות לב מואצות וכו'. לפני כחצי שנה התחיל להופיע גרד בעור ביד ימין. רופאת עור אמרה שזה מעיד על סכרת סמויה.

שלום שרונית רמת אינסולין נמוכה הנמדדת בבדיקת דם אקראית אינה מעידה על סוכרת. בזמן צום רמות האינסולין התקינות נמוכות ביותר. ללא ספק יש לך סיכון מסוים לחלות בסוכרת מסוג 2 לאור סיפור משפחתי ועודף משקל. אני ממליץ לך להיוועץ ברופא המשפחה שלך שיפנה אותך להעמסת סוכר- במידה והוא או את חוששים מסוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול