ס כ ר ת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/08/2012 | 18:36 | מאת: עדי

שלום לך ד"ר רועי אלדור אני סכרתית מקבלת אינסולין לאנטוס ונובה רפיד עמדתי על 8.1 A1C הייתי במכון כושר מספר חודשים הפסקתי עקב פריצת דיסק ירדתי ל 7.3 A1C החלפתי רופא לפני כחודשים והיא הוסיפה לי גלוקופג אני לא לוקחת את הכדור כמו כן הורדתי גם את הכדור ססטור של הכולסטרול שהוא תקין אבל היות ועברתי בסוף 2003 אירוע מוחי קל כל מי ששומע נחרד עדין לא עשיתי בדיקות מקוה לטוב מה דעתך? והאם יש משהו טבעי שיכול להוריד סוכר תודה והמשך יום נעים ומקסים עדי

שלום עדי הכדור סטטור ניתן בכדי להוריד את הסיכון לארועי מוחי שני ולהתקף לב. הוא מוריד כולסטרול אבל לא רק ולכן ההמלצה לתת אותו (או כדור ממשפחתו) היום לכול מי שחולה בסוכרת- גם כשהכולסטרול 'תקין'.משפחת תרופות זו- סטטינים- היא היעילה ביותר במניעת אירועים מוחיים ולבבים מכלל התרופות שברשותנו. בנוסף מקובל היום לתת גלוקופג' בנוסף לאינסולין- ניתן גם לשלב אינסולין עם תכשירים אחרים- כמובן במעקב רופא סוכרת. תרופות 'טבעיות' אינן תרופות ואינן עובדות. כל התרופות לסוכרת פותחו מחומרים הקיימים בצורה זו או אחרת בטבע- התרופה החדשה ביותר פותחה על סמך חומר שבודד מרוק של לטאה!. מאידך תרופות 'טבעיות' מוגדרות כתוספי מזון. במקרה ה'טוב'- הן אינן עושות כלום ורק עולות כסף רב למטופל. במקרה הרע- הן מכילות חומרים פעילים ועלולות לגרום לתופעות לוואי לא רצויות. אני ממליץ לך לפנות לרופא הסוכרת שלך ולעקוב אחר המלצותיו. אין תחליף לקשר הדוק עם רופא הסוכרת בכדי להצליח באיזון המחלה. בנוסף ניתן לבצע פעילות גופנית שלא תכביד על הגב- אפניים/שחייה וכד'- ולשם כך מומלץ להוועץ באורטופד שעוקב אחרייך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול