יש לי סוכר נמוך בצום 75 ושעתיים אחרי האוכל 85\90

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/06/2012 | 19:19 | מאת: נאור

שלום ד''ר רועי אלדור. אני בן 30 סובל מעודף משקל של בערך 10\15 קילו אני בן אדם בריא בדרך כלל ברוך השם העניין הוא שלפני כעשר שנים בערך התחילו לי ההתקפים של צניחת סוכר העניין הוא שזה הולך ובא אני משתדל לשמור על תזונה נכונה בימים האחרונים במיוחד כי חוויתי שני התקפים מאד לא נעימים במהלך הנהיגה כשלא היו לי אמצעים להגיב וכמעט התרסקתי עם הרכב.היום אני מסתובב עם סוכריות גלוקוז הן מפוזרות אצלי בכל מקום ואני צמוד למכשיר למדידת סוכר שלצערי נהיה חבר קרוב שלי השאלה שלי היא איך לשמור על איזון הסוכר ולהתרפות מכך?יש עוד סיבות לצניחת סוכר?לחץ? משברים? מה מותר לי? לאכול ומה אסור? פירות מותר? לדוגמא היום בבוקר הסוכר שלי בצום היה 77. אכלתי ארוחת בוקר מזינה לחם מחיטה נבוטה עם מעט חומוס אורגני ואכלתי תפוח עץ אדום מדדתי סוכר כשיימתי לאכול היה לי 108 לאחר בערך שעה בדיוק מדדתי זה ירד ל 72 ואז התחלתי להרגיש קצת לללא טוב זיהיתי כבר שאני לפני התקף אז לקחתי סוכריית גלוקוז וישבתי לאכול מנה של פחממות עם קצת בשר. העניין הוא שכל העניין הזה עם הירידות סוכר מגביל אותי וזה לא נעים שאתה צריך כל הזמן להיות עם יד על הדופק אני מרגיש כאילו שאני צריך להחזיק את הסוכר כל הזמן בידיים שלי ואם אני שוכח או עושה טעות אז זה יכול להיגמר רע מאוד.אין לי במשפחה רקע של בעיות סוכר כאלו או אחרות. ד''ר רועי אלדור אני מאד מעריך את הזמן שלך ואת העזרה קיבלתי הרבה פידבקים טובים עלייך מקווה לשמוע ממך בהקדם תודה רבה.

שלום נאור נפילות סוכר הגורמות להפרעה בתפקוד- הינו מצב נדיר הדורש ברור אנדוקריני מקיף. בין היתר כולל הברור מבחן צום ממושך בכדי לתעד באופן מלא את נפילות הסוכר. ערכים סביב 70 (ואף נמוך מכך )באנשים בריאים הם תקינים. אני ממליץ לך לפנות לאנדוקרינולוג בכדי לבצע ברור מקיף למצב זה. הגורמים לנפילות סוכר הם נדירים וכוללים סוגים נדירים של גידולים בלבלב, מצבי תרום סוכרת ולפעמים לאחר ניתוח באריאטרי. עד המפגש עם האנדוקרינולוג- אני ממליץ לך לתעד עד כמה שניתן את ערך הסוכר בזמן נפילת סוכר ואת תחושותיך המדוייקות בזמן הארוע.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול