אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/06/2012 | 09:45 | מאת: עדי

שלום רב אני משתמשת באינסולים לאנטוס פעם ביום ובאינסולים נובה רפיד לפני כל ארוחה אני בגבולות ה 7 הייתי 5.8 וזה כל הזמן עולה מה עלי לעלשות להוריד כמו כן מהו אינסולין סולוסטאר האם הוא טוב יותר וחדש מהלאנטוס תודה והמשך יום נעים ומקסים

שלום עדי מדבריך אני מניח שמדובר בסוכרת מסוג 1. חשוב להגדיר יעדי טיפול ברורים במחלה זו. האם העלייה מ5.8 ל7 לוותה ביציאה מתקופת 'ירח דבש'? ככלל בטיפול אינטנסיבי באינסולין חשוב לקבוע יעד טיפול ריאלי שלא יהיה מלווה בריבוי ארועי נפילת סוכר. שיפור האיזון והטיפול במחלה מתבצע תוך הקפדה על תזונה, פעילות גופנית, הקפדה על אורח חיים בריא (המנעות מעישון וכד') ומדידות סוכר רבות. בנוסף לפעמים שימוש במשאבת אינסולין עשוי להקל ולשפר את האיזון. בחולים רבים - יעד איזון סביב 7 כרוך בהורדה משמעותית של הסיכון הריאלי לסיבוכים עתידיים והתועלת שבירידה נוספת קטנה אך כרוכה בעלייה משמעותית בסיכון להיפוגליקמיה. המלצתי אליך היא להוועץ ברופא הסוכרת שלך- להגדיר יעד איזון ריאלי והולם ולהוועץ בו בדרכים לשמור/להגיע ליעד זה. לגבי סולוסטאר- מדובר בסוג מזרק-עט חדיש המשמש להזרק לנטוס ואפידרה ולא בסוג אינסולין שונה. חולים רבים מעדיפים את השימוש במזרק זה על פני מזרקים ישנים יותר.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול