כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/01/2009 | 13:55 | מאת: נירית

שלום לכולם, אמי בת 49 וסוכלת ממיומה בגודל של 15 ס"מ. לאחר ביקור במחלקת שרירנים בבי"ח בילינסון, ייעצו לה לעבור ניתוח לכריתת רחם- בעיקר בשל העובדה שהיא בעלת כליה אחת והרופא חושש שהמיומה תלחץ על הכליה ועל איברים פנימיים נוספים אחרים (לפני כ- 4 שנים היא עברה ניתוח להסרת הכליה השנייה עקב גידול ממאיר שהיה בתוך הכליה). ברצוני לשאול מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח זה והאם יש אלטרנטיבות אחרות בהן ניתן לטפל בשרירן. חשוב לציין, כי מלבד המיומה הזו, יש לה גם עוד מספר מיומות קטנות יותר. בתודה מראש על ההתייחסות, נירית.

נירית, מיומה בגודל 15 ס"מ היא מיומה גדולה ועלולה לגרום ללחץ על אברים בחלל הבטן והאגן ולנזק לכיליה השניה. בקישור הבא תוכלי לראות הדגמה של לחץ שרירן על דרכי בשתן (בתמונת אולטרה-סאונד) הממחישה את מה שעלול לקרות (לא בהכרח כמןבן) במצב כגון זה: http://www.myoma.co.il/html/shitoti.htm אין ספק שהנתוח שעברה האם בעבר, בכריתת הכיליה, מעבר מהווה גורם סיכון לכל התערבות או אי התערבות ניתוחית בעתיד, וזו חייבת להלקח בחשבון בכל טיפול עתידי, יהיה אשר יהיה. בהצלחה, פרופ' תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות