הידבקויות ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/12/2008 | 16:48 | מאת: קרן

שלום שמי קרן ואני בת 34. יש לי ילד בן שלוש מהריון ראשון תקין ולידה תקינה לפני כשנה וחצי התחלנו לנסות להביא עוד ילד לעולם. אולם כבר עברתי 3 הפלות רצופות . ההריונות הגיעו עד שבוע 11 והסתיימו בהפלה הראשונה - גרידה . השניה-כדורים , השלישית-גרידה . שלשום עברתי אסטרוסקופיה אבחנתית - בדיקת חלל רחם י. התוצאה היתה שיש לי "חלל רחם עם הידבקויות פיברטית ניצפית קרן שמאל עם פתח חצוצרה" לפי מה שהבנתי אני צריכה עכשיו לבצע איסטרוסקופיה ניתוחית להסרת ההידבקויות . שאלותי: 1) האם אפשר להיכנס להריון עם הידבקויות ברחם 2) האם יש דרך אחרת מלבד ניתוח לפתוח את ההידבקויות 3) במידה ואני עוברת את הניתוח מהם הצעדים הבאים שאני צריכה לנקוט על מנת לעזור לרחם להבריא : לחדש את רירית הרחם ולמנוע הידבקות מחודשת. (תרופות, תזונה, אולי להימנע מפעילות מסויימת . אולי להיזהר ממזונות מסויימים אולי צריך להרבות בשתות ?) 4) כמה זמן לוקח לרחם להבריא ? מתי אוכל לנסות להיכנס שוב להריון?

קרן, קשה לאמר אם יש סיכוי להרות עם הדבקויות בחלל הרחם מאחר ואין לדעת מה אחוז חלל הרחם התקין. או מה אופי דימומי הווסת שלך אשר מעידים במידת מה על שטוח הרירית. אין גם פרוט בדבריך על מעבר החצוצרות (אף כי הקשר לבעיית ההדבקויות הוא משני). הרופא/ המבתע/ת את הפעולה נותן/ת הנחיות לגבי הנדרש לאחר הפעולה כאשר מדובר בד"כ בטיפול הורמונלי משלים המגביר את מהירות צמיחת הרירית בהשוואה למהירות גידול רקמת הצלקת החיבורית. הדבקויות בחלל הרחם אינן עוברות בשום צורה ("לבד") אלא רק בהתערבות כירורגית - היסטרוסקופית. כמוכן, אינו קשור בתזונה. ההבראה נמשכת כ 2-3 חדשים לצורך הריון עתדי. בהצלחה, פרופ' תדיר

07/03/2015 | 20:52 | מאת: נועה דיין

היי, יש לי גם הידבקויות בבטן, מסקרן אותי האם הצלחת להיכנס להריון וללדת?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות