התייעצות בנוגע להמשך טיפול במיומה בגודל 10 ס"מ

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

05/12/2016 | 21:49 | מאת: ריקי

שלום פרופסור, ברצוני להתייעץ, בת 34 נשואה ללא הריונות, לפני שבוע התגלתה אצלי מיומה בגודל 10 ס"מ לאחר קושי פתאומי במתן שתן, היתה לי עצירת שתן בבקרים גם כשהרגשתי צורך דחוף פשוט לא יצא כלום.. אין תסמינים נוספים ולא ידעתי עליה קודם. תוצאות אולטאסאונד גניקולוגי - רחם 71 "ממ עובי 16 מ"מ רוחב 47 מ"מ מרקם שרירני עובי רירית הרחם 5.6 מ"מ סדירה. מראה סונוגרפי של צוואר הרחם אחיד, רחם משוך קדימה, על פני מיומה סוב סרוזית ואינטרה מורלית אחורית שגודלה 86*80*98 וגודלה לא חושב במראה הרחם המתואר, מרקם המיומה אחיד ואין זרימות ערות נתקבלו זירמות בהיקפה, דפנות שלפוחית אחידות. הוסבר לי שמאחר והמיומה אחורית ורוכבת על הרחם ממש, ובגלל גודלה הענקי היא בעצם דוחפת את הרחם כולו קדימה על השלפוחית שתן ולכן יש לי קושי בהתרוקנות, אציין שמאז הבדיקה דווקא יש הקלה בעניין זה ואין לי עוד עצירות שתן..אין לי מושג למה אבל הכל זורם בינתיים.. ההתיעצות שלי היא כזו, יותר נכון שאלות שיש לי בנושא - 1. דבר ראשון באם התסמינים שלי יפסקו האם עדיין היית מייעץ על ניתוח? כמובן שאשאר במעקב לראות אם זה גדל וכו'..הכוונה מעבר למעקב האם נראה לך שזה יחמיר ועדיף להעיף את זה עכשיו כי זה יגדל גם ככה.. 2. לא הפנו אותי לבדיקת MRI האם זה לא משהו שנהוג לעשות? או שעושים בדיקה זו רק בסמוך לניתוח? אני שואלת כי גניקולוגית אחת חשבה שהמיומה היא מקדימה ולא מאחורה בבדיקת אולטרסאונד רגילה ובבדיקה גניקולוגית, והשניה אמרה שזה אחורי והיא בדקה אותי בסונר. אני מעדיפה לדעת מיקום מדוייק שלא יתן מקום לטעויות פענוח.. 3. האם אופציה של צנתור באה בחשבון בהתחשב במיקום ובגודל? 4. במידה וכן תמליץ על ניתוח מה הסיכוי ללפרסקופיה? או שזה גדול מידי? מודה לך מראש על כל תשובה, ריקי

06/12/2016 | 00:06 | מאת: דולי

שלום לך.שמי דולי ולי הייתה מיומה בגוגל שיש לך,ואותם סימפטומים של עצירות שתן.זה היה סיוט,העצירות שתן יחזרו!והמיומה תגדל והדימומים יחזרו עים כאבים.לפרוסקופיה לא תעזור במיקרה שלך.מנסיון אני עשיתי את הכל כדי לא להגיע לניתוח כולל דיקור צמחי מרפא ועוד.הםיתרון זה רק ניתוח.אני עקרתי את הרחם מישקולים שלי.אבל אים את רוצה להשאיר,תטציאי את המיומה בילבד אבל קחי בחשבון שזה מידי פעם חוזר.בהצליה והמון בריאות

06/12/2016 | 06:59 | מאת: ריקי

תודה על השיתוף, מאמינה שאקבל החלטה טובה יותר אחרי בדיקות מקיפות יותר.. וגם אני חושבת על ניתוח כשלא תהיה ברירה, אבל בגלל התסמינים והמיקום קראתי שיש נשים שפשוט השאירו ולכן רציתי להתייעץ בפורום זה על האופציות שיש לי. אין לי דימומים או תופעות אחרות...היה לך גם באותו מיקום אחורי?

סביר להניח שטיפול ניתוחי להסרת המיומה הוא הטיפול המתאים לך. אין צורך לבצע בדיקת MRI כדי לקבוע את מיקום המיומה. לכך נועדה בדיקת אולטרהסאונד. גם צנתור עורקי הרחם אינו טיפול מתאים למי הרחה עדיין. האם לנתח בלפרוסקופיה, או בבטן פתוחה? זו שאלה המחייבת נתונים נוספחם, בכל מקרה לא כדאי להמתין, כי המיומה כבר גדולה וכל המתנה עלולה להגדיל את הנזק הנגרם לרחם. פרופ יונה תדיר

06/12/2016 | 07:26 | מאת: ריקי

שאלתי על MRI בגלל ששתי בדיקות אולטרהסאונד ברופאים שונים הראו מיקומים שונים. ותודה אני פונה לאולטרהסאונד תלת מימדי אולי זה יתן תמונה יותר ברורה של המיקום.. כנראה גם אלך על ניתוח רק קיוותי שיש לי עוד קצת זמן להתרגל לרעיון.. כאמור הכל חדש לי ואני קצת בשוק מזה.. תודה שוב, על הייעוץ.

07/07/2017 | 21:55 | מאת: נורית

שלום , האם עברת ניתוח בסוף ? תודה נורית

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות