שאלה לגבי מיומה על גבעול

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

07/10/2016 | 00:18 | מאת: chen2

שלום וברכה! אני בת 33, נשואה טריה מזה חצי שנה, ללא ילדים. במסגרת בדיקות מקדימות שעשינו לטובת תהליך IVF&PGD התגלתה אצלי המיומה עם המאפיינים הבאים (מתוך תוצאות אולטראסאונד תלת מימד , דוח סקירת אגן): נמצא שרירן בגודל 5.5*6*6 ס"מ (56X60 מ"מ) הצמוד לדופן האחורית של הרחם עם כלי דם מזין. מרקם הטרוגני. מתאים לשרירן על גבעול הדוחק את צוואר הרחם קדימה ואת הרחם למנח אחורי. אינו דוחק את רירית הרחם ואינו קשור לחלל הרחם אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? מודעים למגבלות הפורום האינטרנטי אך מאד מבקשים לשמוע את דעתך.

שאלתך מצויינת. הגודל המתואר הוא גבולי באשר להחלטה אם לנתח או לא. מאידך, אם אכן מדובר במיומה על כבעול, יש הגיון רב בכריתה בגישה לפרוסקופית. שאת, מאחר והפעולה קלה יחסית, אין בה כנעט מעורבות של הרחם, והיא עלולה למנוע סיבוכים למיניהם במהלך ההריון. חשוב לעדות ככל שניתן כדי לברר את מידת חיבורה לדופן הרחם, וזאת ניתן לעשות עם בדיקה אולטרהסאונד איכותית. פרופ תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות