כמה שאלות גם לגבי שרירן וגם לגבי ממצאים נוספים

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

14/09/2016 | 23:25 | מאת: חגית

שלום פרופ תדיר. בת 37, pcos, האשימוטו - מאוזנת. bmi - 30 מחזור לא סדיר לחלוטין!!! יכול להופיע גם פעם בחצי שנה - שנה. לפעמים דימומים מאוד כבדים ולפעמים יחסית רגילים (נראה לי שיש קשר בין המרחק בין המחזורים... ככל שהוא גדול יותר, המחזור כבד יותר). היתה פעם שרירית הרחם שלי היתה ככ עבה שלרופאה היה קשה להאמין שאני לא בהריון. ולא הייתי בהריון. לא נראה לי שזה קרה הרבה מאז... אני במעקב כל 3 חודשים בהם אני לא מקבלת. הסטוריה משפחתית - אמא, סבתא ואחות עברו כריתת רחם בשל מיומות. 3/2015 - ניתוח קיסרי. הלידות הקודמות היו ואגינליות. מעוניינת בהריון נוסף. בעשרה ימים אחרונים נתקפתי כאבים חזקים מאוד בגב ימני תחתון שהקרינו כאב לרגל ימין ולמפשעה ובטן ימנית תחתונה. היה יום שלא הייתי מסוגלת לעשות צעד קטן. היום עשו לי אולטרסאונד. ממצאי האולטרסאונד: גודל הרחם: 67*66*58 ממ. עובי הרירית 9 ממ בחלקו האחורי של הרחם נמצא שרירן תוך דופני בגודל 18*24 ממ שחלה ימנית: 30*26*48 ממ מראה פוליציסטי ללא בצקת לא! בגודל ומבנה תקין. שחלה שמאלית: נמצאת בדוגלס!!! 32*27 ממ שאלותיי ברשותך: 1. המיומה לא היתה בבדיקות על קול קודמות שביצעתי. וכאמור אני מבצעת לעיתים יחסית תכופות. אם אני לא טועה האחרונה היתה במאי ואולי אף מאוחר יותר... זו לא גדילה מהירה בתקופת זמן כזו? צריך מעקב? עוד כמה זמן? 2. בטיפול הסרת שיער בלייזר באותו איזור הרגשתי בקרן לייזר שממש חדרה לי דרך הנרתיק - האם יכול להיות שקרן הלייזר גרמה לצמיחת השרירן? (סליחה על השאלה הפרנואידית :) ) 3. האם רופא שמתמחה רק ביילוד - כלומר רק עוקב אחרי נשים הריוניות כעשור ולא מטפל בנשים לא הריוניות - הינו מספיק מיומן בכדי לעקוב/לאבחן/לטפל בשרירנים? 4. לגבי השחלה שנמצאת מאחורי הרחם - שוב, גם זה ממצא חדש. עד היום השחלות היו במקומן הטבעי!!! בעקבות מה השתנה מיקומה של השחלה השמאלית? על מה זה מעיד? והאם היא תחזור למקומה? 5. האם משהו מכל הנל יכול להצביע על כאבי האגן החזקים? חשוב לי לציין שבבדיקה לא היתה רגישות. תודה רבה!!!

1. שום קרן לייזר אינה יכולה להגיע לאזור זה, לא באופן אקראי ולא באופן יזום, ואין שום קשר בין הדברים. 2. קצב גידול המיומה סביר. 3. איני יודע מי הרופא שלך ואיני יכול לחוות דיעה בכן=וון זה. 4. מיקום השחלות אינו נדיר, ואינו חריג. שחלות באזור הדוגלאס זה מיקום סביר מאד. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות