מיומה בצוואר הרחם (בת 26)

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

03/05/2016 | 13:46 | מאת: יעל

שלום! אני בת 26, נשואה טרייה, לפני הריונות. לאחרונה הייתי בבירור בבי"ח כרמל בשאלה של אנדומטריוזיס עקב כאבים עזים ודימומים כבדים בזמן המחזור. בנוסף הנני סובלת באופן יומיומי מגזים ונפיחות בבטן. בבדיקה לא נמצאו מוקדים של אנדומטריוזיס או הדבקויות או נוזל באגן. עם זאת נמצא ממצא בדופן האחורית שמאלית של צוואר הרחם. הממצא הינו הטרוגני מאורך, חלקו סמי-סולידי-ציסטי, מכיל נוזל עכור או רקמה סולידית נמקית. וחלקו החיצוני מכיל נוזל צלול יותר. גודל הממצא 23*35 מ"מ, קוטר החלק העכור 23 מ"מ. באבחנה מבדלת - מיומה או פיברומה שעברו דגנרציה והתנזלות, ממצא מכיל נוזל דמי או מוצינוזי. בבדיקה ידנית רושם של ממצא שמתחיל בדופן האחורית של צוואר הרחם וממשיך לאורך הליגמנט האוטרוסקרלי. הרופאים טענו שיש צורך באבחון מעמיק יותר ולכן נשלחתי לבצע מספר בדיקות לצורך קבלת החלטה על צורך ניתוחי: בדיקת MRI בטן תחתונה ואגן לצורך בדיקת מעורבות צוואר הרחם, הליגמנטים האוטרוסקרלים והרקטום. טרם התקבל פענוח מהמכון(יתקבל תוך 3 שבועות). בנוסף, ביצעתי בדיקת קולפוסקופיה במרפאת צוואר הרחם, אך בבדיקה המיומה לא נראתה, כיוון שהיא כנראה במיקום עמוק יותר. נלקחה ביופסיה מצוואר הרחם. תשובות יגיעו תוך 4 שבועות. לפי מה שהבנתי מהרופאים כנראה שיהיה צורך בפתרון ניתוחי, כיוון שלא נהוג להשאיר ממצאים מהסוג הזה בפנים. רציתי לשאול האם אכן כך? איזה פתרון יתאים למצבי? האם פתרון ניתוחי לא יפגע בפריון וביכולתי להרות? בנוסף האם זמן ההמתנה לתוצאות הבדיקות קריטי? האם יש צורך בפענוח מהיר במקרה שלי? תודה מראש. יעל

מהחומר הרב ששלחת, אשר ניראה כי הועתק ממגוון רחב של מסמכי בדיקות, קשה (בשלב זה) לעשות סדר ולהגיע למסקנות. את שואלת שאלות, כולן טובות וחשובות, וודאי מצפה גם לקבל תשובות סבירות. ראוי להבהיר שתשובות, תהיינה אשר תהיינה, חייבות להתבסס על אבחנה, או לפחות אבחנה מבדלת (כלומר 2-3 אבחנות סבירות) ואלה לא נמצאות עדיין. זו הסיבה שנשלחת להשלים בדיקות, ואם ניתן היה לענות על שאלותיך אלה, אזי אולי ניתן היה לוותר על הבדיקות עליהן, והרי אין עדיין תשובות לחלק מאותן בדיקות שנועדו לקדם אבחנה. ולכן, רק מספר הבהרות: 1. מיומה או פיברומה...? מיומה ופיברומה זה שני שמות נרדפים לאותו סוג של גידול. באנגלית זה נקרא Myoma = Fibroid. 2. בבדיקת אולטרהסאונד לא ניתן לראות הדבקויות, ובמקרים רבים גם לא אנדומטריוזיס. כך שאלה לא נשללו על פי בדיקת האולטרהסאונד. 3. בקולפוסקופיה לא ניתן אף פעם לראות מיומה. לא לכך היא נועדה. 4. הפתרון המתאים למצבך? לא ידוע עדיין מה מצבך! 5. פוריות? רק לאחר אבחנה טרום ניתוחית ניתן יהיה לדון בקשר לפוריות. סביר להניח שהתמודדות נכונה עם הדברים תשמר את פוריותך. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות